Nyttige links til nye bartendere

spørgsmålstegn

Som ny bartender kan det virke enormt uoverskueligt at skulle lære alle branchens tips og tricks, regler (skrevne og uskrevne), drinks, øl, vin, kundeservice, lovgivning og alt det andet, der har indflydelse på miljøet omkring bartending.

Hvis du kommer fra en bartenderuddannelse (via tjeneruddannelsen) på Teknisk skole, har du allerede lært en masse om bartenderlivet, men det er aldrig for sent at lære, så du indbydes til at læse videre her på Bartendermagasinet.

På siden her har jeg samlet nogle af de artikler på magasinet, jeg tror du vil kunne få brug for. Der er tale om de vigtigste, men hvis du kigger rundt på siden, vil du garanteret opdage artikler, der passer lige præcis din situation som bartender.

Hvis du har mod på og lyst til at skrive om dine erfaringer, kan du ansøge om at blive skribent. Du behøver ikke at have været bartender i mange år for at komme i betragtning som skribent – faktisk kunne det være spændende at læse lidt om, hvordan lige netop du oplever at starte op som bartender. Erfaring er altså langt fra et krav, det vigtigste er, at du har nogle gode historier at fortælle.

Tips, tricks og udstyr

Du kan se her, hvordan du lagdeler spiritus. Dette er vigtigt hvis du fx skal lave Galliano Hotshots. Du kan også finde et tabel over forskellige spiritussers vægtfylde, som er et godt værktøj, hvis du har mod på at opfinde dine enge lagdelte drinks.

Ydermere kan du finde et lille trick til, hvordan du lagdeler sodavand – det er ikke specielt nemt, men hvis det lykkes, ser det knaldgodt ud.

Det er også en god idé, hvis du finder ud af, hvilket barudstyr der passer dig bedst. Har du fx styr på, hvilken shaker der passer dig bedst? Du kan læse om de forskellige typer cocktailshakere her.

Når du har styr på de grundlæggende teknikker, kommer tommelfingerreglerne ind i spillet. Tommelfingerreglerne er med til at gøre arbejdsgangen nemmere, og du kan finde nogle af dem her.

Pige i bar

Kundeservice

Det ultimativt vigtigste for en god bartender, er vedkommendes evner til, gang på gang, at lave gode drink, der hver gang smager ens. Der findes ikke nogen magisk genvej til dette – det handler om træning, træning, træning!

Lær drinkskortet at kende, både navnene på de cocktails der er på det og deres smag. Derved kan du hjælpe den gæst, der er i tvivl om hvilken drink han/hun skal vælge. Kundeservice er hamrende vigtigt: Tag godt imod kunden, og hjælp vedkommende gennem barens drikkevarer. Forklar, udpeg, anbefal – du er sælger, og det er dit job at lokalisere gæstens behov: “Skal den være sur/sød?”, “Må den indeholde cola?”, “Har du en favorit-spiritus, du gerne vil have i din cocktail?”.

Gør du dit arbejde ordentligt, er der chance for, at gæsten giver dig drikkepenge – og her kan du finde 5 tips til, hvordan man kan forøge chancerne for drikkepenge. Kig også i kommentarerne til artiklen, der står også nogle gode fif.

Tre vigtige drinks

Mojito thumbnailUden at have den mindste dokumentation for min argument, så er mit bud, at de to mest bestilte drinks for tiden er: Mojito og Cosmopolitan. Mojito, fordi det er en fænomenalt god drink, og Cosmopolitan, fordi en hulens masse piger har set fire piger med eksistenskrise drikke dem i Sex and the city.

Herudover bør du lære at lave en knaldgod Cuba Libre, der er mange fyres foretrukne drink: den er ikke tøset, den smager godt, og du kan lege med smagen, blot ved at afprøve forskellige typer rom

Til sidst vil jeg lige henlede din opmærksomhed på listen over de bartenderressourcer, som jeg anbefaler.

Jeg håber du kan bruge Bartendermagasinet og alle de oplysninger der ligger gemt i artiklerne. Jeg håber du vil deltage i at gøre magasinet bedre, enten ved at kontakte mig direkte, eller deltage i debatterne under de enkelte artikler.

Mvh
Michael B


mojito_tilbud-kit

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!