Juledrinks : Julekalenderens låge 1

Det står skrevet:

“Og det skete i de dage, at der udgik en befaling fra Kejser Augustus om at holde folketælling i hele verden. Det var den første folketælling, mens Kvirinius var statholder i Syrien. Og alle drog hen for at lade sig indskrive, hver til sin by. Også Josef drog op fra byen Nazaret i Galilæa til Judæa, til Davids by, som hedder Betlehem, fordi han var af Davids hus og slægt, for at lade sig indskrive sammen med Maria, sin forlovede, som ventede et barn. Og mens de var dér, kom tiden, da hun skulle føde; og hun fødte sin søn, den førstefødte, og svøbte ham og lagde ham i en krybbe, for der var ikke plads til dem i herberget.”

Mangler du inspiration til julefesterne, så har jeg her samlet en liste over 5 (synes jeg) gode drinksopskrifter på drinks til jul – og ja, jeg har testet 🙂

Opskrifterne

Egg Nog

  • 4cl brandy
  • 5cl mælk
  • 1cl Gomme sirup (du kan også bruge almindelig sirup)
  • 1 æggeblomme (pasteuriseret)

Hæld alle ingredienserne i en shaker med is. Shake-shake-shake. Strain indholdet over i et highballglas med is. Drys en smule friskrevet muskatnød på toppen.

(Læs mere om Egg Nog her)

Frisk Vinter Thé

  • Dampende varmt vand (eller thé efter behag)
  • En skive citron
  • En kanelstang
  • Stjerneanis

Put citronskiven, kanelstangen og stjerneanis i et krus, og fyld op med kogende vand. Lad det trække lidt, og nyd det!

Kan spices lidt op med et skvæt god rom eller cognac.

Hjemmelavet orangelikør/appelsinsnaps

  • 40 g sukker
  • 40 kaffebønner
  • 1 stor appelsin hvor der prikkes 40 huller i
  • 2 stænger vanilie
  • 1 flaske brøndumssnaps.

Læg det hele i et stort patentglas og hæld snapsen over og lad det trække i 40 dage.

Tilsæt flere kaffebønner efter behag. Må gerne trække længere, men kan også sagtens trække kortere tid. Mit forsøg trak omkring 10 dage, og smagte okay.

(via Jul-i-Danmark.dk)

Glögg

  • 3 liter rødvin
  • 500 g brun farin
  • 45 g kanel, hele
  • 45 g allehånde, hele
  • 45 g nelliker, hele

Ovenstående koges op. Lad det gerne trække et døgns tid.

Herefter sigtes blandingen, og blandes med:

  • 6 liter rødvin
  • ½ fl. brun rom
  • ½ fl. Brøndum snaps
  • 7 dl appelsinsaft og skal

Varmes op inden servering.

Hot Cinnamon Apple

  • 4 cl. Cinnamon schnapps
  • Varm æblecider
  • Flødeskum
  • Revet kanel eller muskat
  • En kanelstang

Hæld Cinnamon Schnapps og æblecider i en krus/glas. Toppes op med flødeskum, drys med kanel eller muskat, og tilsæt en kanelstang som rørepind.

Har du en super lækker opskrift der passer perfekt til årstiden? Så tøv ikke med at dele den med os andre i kommentarerne 🙂

Leveret af vores Spiritus ekspert.

2 Kommentarer

  1. Mums, den der Hot Cinnamon Apple lyder da alt for lækker. Er det let nok at få fat i den der Schnapps?

  2. Jeg kender ikke Københavns vinhandlere så godt (læs: overhovedet ikke), men jeg har personligt engang bestilt det gennem Chas*E på Strøget i Århus.

    Jeg vil skyde på, at velassorterede vin- og spiritusforhandlere kan skaffe det rimelig nemt 🙂

Kommentarerne er lukkede.