Long Island Iced Tea

0

Long Island Iced Tea er et fantastisk, men farligt, bekendtskab. Problematikken ligger i, at den (hvis lavet korrekt) smager som ice tea, men samtidig indeholder en meget høj mængde spiritus.

Sagt på en anden måde: Den er væk, før du opdager, hvor fuld du er ved at blive af den!

Long Island Iced Tea blev første gang serveret i slutningen af 1970’erne af Robert “Rosebud” Butt, der dengang var bartender på den verdenskendte natklub “Oak Beach Inn” på Long Island, NY.

Ingredienser

  • 2 cl. lys rom
  • 2cl. tequila
  • 2cl. gin
  • 2 cl. vodka
  • 2 cl. Cointreau (eller Triple Sec)
  • 2 cl. limejuice (eller Rose’s Lime)
  • Cola
  • Isterninger

Fremgangsmåde

Der er flere måder at mikse en Long Island Iced Tea – fx shaket eller omrørt. Jeg foretrækker den omrørte, men her kan du bare prøve dig frem.

  1. Kom 4-6 isterninger i et stort(!) glas (fx et 0,5 l. fadølsglas), og hæld rom, tequila, gin og vodka i.
    1. (Her kan du eventuelt shake drinken)
  2. Fyld glasset op med cola, til ca 2,5 cm under kanten.
  3. Limejuice og Cointreau tilsættes.
  4. Pynt med 2-3 citronbåde og 3-4 sugerør (for det er jo en mande-drink, ikke?)
  5. Servér

Official IBA cocktail: Long Island Iced Tea

Share.

About Author

Comments are closed.