Piña Colada

Piña Coloda, der betyder strained pineapple, er en klassisk longdrink, og består af rom, kokosmælk og ananasjuice.

Som så mange andre af de klassiske drink, svæver også piña colada’ens oprindelse i lidt af en tåge, men der er to historier, der konkurrerer mest om at være den korrekte:

Ifølge historiebøgerne, blev drinken, hvis navn i øvrigt er overført fra en anden “drink”, nemlig ananasjuice der er hældt gennem en si (heraf strained pineapple), opfundet af Ramon “Monchito” Marrero, der på daværende tidspunkt arbejdede på hotellet “The Hilton Caribe”, helt tilbage i 1954. Men også barer i Carcao, Old San Juan og Puerto Rico påstår at være piña colada’ens oprindelsessted.

Ingredienser

  • 3 cl hvid rom
  • 3 cl kokoscreme
  • 9 cl ananasjuice (eller 2-3 skiver frisk ananas)
  • Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser hældes en en shaker eller blender.
  2. Shake/blend indtil du har en ensartet, “blød” væske.
  3. Hæld drinken op i et highball- eller fashionglas, og pynt med en skive ananas og et sugerør.
  4. Servér.

Video fremvisning

Variationer

Jeg varierer af og til drinken, simpelthen ved at benytte forskellige rom-typer. Alt efter om du benytter en hvid, gylden, spiced eller mørk rom, kan du lege med drinkens smag.

Hvis du synes drinken bliver lidt for sød, kan du tilsætte lidt danskvand efter du har shaket/blendet den. Det tager lige toppen af den søde smag, og gør samtidig drinken friskere.

Som så mange drinks, kan også piña colada laves på et utal af måder – ovenstående er en internationalt anerkendt opskrift.

Hvilken rom bruger du til dine Piña Colada’er? Personligt foretrækker jeg lidt mørkere rom-typer som fx Myer’s Rum.

Official IBA cocktail: Piña Colada

10 Kommentarer

  1. Piña colada smager bedst når den bliver lavet med kokoscreme (bruges i den ‘autentiske’/orginale opskrift).
    Dog er det ikke lige noget der står på supermarkedernes hylder. Så hvis man er efter en super Piña Colada må man anstrenge sig en smule mere. Kokoscreme findes bl.a. I asiatiske markeder/grønthandlere (som dem ved Hovedbanegården) , men skulle åbenbart også fås i Irma?

  2. Arbejder selv som bartender, har prøvet mig frem med en mindre “fed” udgave.

    2cl lys rom
    2cl Malibu
    2cl Safari
    8cl ananas juice
    flødeskum

    Shakes med isterninger og serveres som ovenstående, try it, du får samme smag og konsistens

  3. Kokoscreme (cream of coconut) er en blanding af kokos, sukker og vand. Det fås på dåse, men er svært at finde i DK.

    Det, der hos asiatiske købmænd kaldes cream of coconut er som regel enten kokosfedt eller kokosmælk – uden sukker.

    Citti i Flensborg har den rigtige i drinksafdelingen.

Leave a Reply