Piña Colada

Af

pina-colada

Piña Coloda, der betyder strained pineapple, er en klassisk longdrink, og består af rom, kokosmælk og ananasjuice.

Som så mange andre af de klassiske drink, svæver også piña colada’ens oprindelse i lidt af en tåge, men der er to historier, der konkurrerer mest om at være den korrekte:

Ifølge historiebøgerne, blev drinken, hvis navn i øvrigt er overført fra en anden “drink”, nemlig ananasjuice der er hældt gennem en si (heraf strained pineapple), opfundet af Ramon “Monchito” Marrero, der på daværende tidspunkt arbejdede på hotellet “The Hilton Caribe”, helt tilbage i 1954. Men også barer i Carcao, Old San Juan og Puerto Rico påstår at være piña colada’ens oprindelsessted.

Ingredienser

  • 3 cl hvid rom
  • 3 cl kokoscreme
  • 9 cl ananasjuice (eller 2-3 skiver frisk ananas)
  • Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser hældes en en shaker eller blender.
  2. Shake/blend indtil du har en ensartet, “blød” væske.
  3. Hæld drinken op i et highball- eller fashionglas, og pynt med en skive ananas og et sugerør.
  4. Servér.

Video fremvisning

Variationer

Jeg varierer af og til drinken, simpelthen ved at benytte forskellige rom-typer. Alt efter om du benytter en hvid, gylden, spiced eller mørk rom, kan du lege med drinkens smag.

Hvis du synes drinken bliver lidt for sød, kan du tilsætte lidt danskvand efter du har shaket/blendet den. Det tager lige toppen af den søde smag, og gør samtidig drinken friskere.

Som så mange drinks, kan også piña colada laves på et utal af måder – ovenstående er en internationalt anerkendt opskrift.

Hvilken rom bruger du til dine Piña Colada’er? Personligt foretrækker jeg lidt mørkere rom-typer som fx Myer’s Rum.

Official IBA cocktail: Piña Colada

Om forfatteren: Michael Kjeldsen

Michael har arbejdet som bartender flere steder i Århus' natteliv i mere end 6 år. I dag arbejder han ikke længere som bartender (han bor ikke engang i Århus længere), men bruger istedet tiden som blandt andet skribent og idéudvikler i København. Michael skriver om alt med himmel og jord, der har bare den mindste relation til bartendermiljøet.

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

10 Responses to “Piña Colada”

  1. Gitte Jensen on juli 30th, 2011 18:10

    God side. Elsker at der er en historie bag drinksen 😉 Super

  2. Michael Kjeldsen on juli 30th, 2011 20:06

    Hehe, jamen tak da 🙂

  3. Cæcilie on august 9th, 2011 20:19

    Er det bare den kokosmælk man kan få f.eks. i NETTO? Oder was

  4. Michael Kjeldsen on august 9th, 2011 21:10

    Cæcilie:
    Yes, det er et glimrende bud, du kan sagtens bruge kokosmælken fra Netto

  5. Ab on august 29th, 2011 00:07

    Piña colada smager bedst når den bliver lavet med kokoscreme (bruges i den ‘autentiske’/orginale opskrift).
    Dog er det ikke lige noget der står på supermarkedernes hylder. Så hvis man er efter en super Piña Colada må man anstrenge sig en smule mere. Kokoscreme findes bl.a. I asiatiske markeder/grønthandlere (som dem ved Hovedbanegården) , men skulle åbenbart også fås i Irma?

  6. Morten on oktober 3rd, 2011 19:32

    Arbejder selv som bartender, har prøvet mig frem med en mindre “fed” udgave.

    2cl lys rom
    2cl Malibu
    2cl Safari
    8cl ananas juice
    flødeskum

    Shakes med isterninger og serveres som ovenstående, try it, du får samme smag og konsistens

  7. Berit on december 5th, 2011 19:13

    Kokoscreme (cream of coconut) er en blanding af kokos, sukker og vand. Det fås på dåse, men er svært at finde i DK.

    Det, der hos asiatiske købmænd kaldes cream of coconut er som regel enten kokosfedt eller kokosmælk – uden sukker.

    Citti i Flensborg har den rigtige i drinksafdelingen.

  8. Thore on januar 14th, 2012 11:52

    Rigtig fed side, og godt skrevet!!
    5/5

  9. Nathali on januar 14th, 2012 14:30

    Tak for en god baggrunds historie 🙂

    Måske man skulle prøve mortens version i aften.

  10. hej on marts 17th, 2012 21:00

    Du kan også bruge kokossirup… jeg køber det i vinhandleren 🙂

  • Om Bartendermagasinet™

    Insider-information fra bartenderlivet - fortalt fra første parket. Tips, tricks, debat og diskussion om bartenderfaget. Læs mere...

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!