Pubber for velgørenhed

Af

I den forgangne weekend smed ansatte fra 8 pubber i Århus arbejdstøjet og trak i fodboldstøvler, shorts og spilletrøjer. Målet var at skaffe penge til Ønskefonden, midlet var en fodboldturnering. Hovedpræmien en flot pokal og håneretten.

The Pub Cup cup 2007TV2 Østjylland var mødt op for at forevige turneringen, og reporteren var da også ovre for at interviewe undertegnede, desværre mente hun ikke, at holdet viste nok “kampgejst”, så det blev ved snakken. Selv da jeg sagde til hende, at vi da selvfølgelig vandt, var det ikke nok – hun skulle blive klogere.

Victorious!

For efter knap fem timers ventetid, kunne jeg, sammen med resten af holdet, hæve sejrspokalen, efter at have slået de forsvarende mestre, Bridgewater, i finalen.

Great tackle thumbnailDa havde vi kæmpet os igennem seks nervepirrende kampe, for der blev slåsset gjorde der. Når man tager en række englændere, irere, skotter og danskere, og sætter sammen i en fodboldturnering, så er den vigtigste præmie ikke pokalen eller æren. Nej, det er håneretten, en ret der med garanti vil blive brugt, ligesom den er blevet det i alle de andre turneringer af forskellig art, der er mellem pubberne i Århus.

Årets pub cup var kun nummer to i rækken, men eventen er så populær, at det er stensikkert, at den er tilbagevendende. Allerede nu står der yderligere to hold klar til næste års turnering. Arrangørerne har også grund til at være tilfredse – der blev samlet omkring kr. 8.000,00 ind på denne solrige søndag.

Se TV2 Østjyllands indslag her

Om Ønskefonden

Landsforeningens formål:

At opfylde et højeste ønske for børn og unge mellem 3 og 18 år, der bor i Danmark og lider af en uhelbredelig eller livstruende sygdom.

Baggrund

Landsforeningen Ønskefonden er stiftet på privat initiativ den 24. april 1999. Foreningen modtager ikke midler fra det offentlige, og er derfor helt afhængig af støtte fra medlemmer, foreninger, klubber, loger, fonde, legater, erhvervsliv m.v. Foreningen er uafhængig af politiske partier og religiøse bevægelser.

Arbejdet udføres på basis af frivillig og ulønnet arbejdskraft, der går således ikke store beløb til lønninger og honorarer til bestyrelse og hjælpere.

Af ønsker der er opfyldt kan nævnes ting som:

 • DAD spiller koncert i et barns stue
 • Ture til Disney Land
 • Dyrepasser, brandmand mm. for en dag
 • Computere
 • Skiture
 • Og meget, meget mere

Du kan læse mere om Ønskefonden, samt melde dig ind, ansøge om et ønske eller yde et bidrag på denne adresse: www.onskefonden.dk

Om forfatteren: Admin

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

2 Responses to “Pubber for velgørenhed”

 1. Claus Hjørnet on januar 6th, 2008 00:52

  Godt initiativ!

  Er “Pubs for velgørenhed” en organisation eller “klub” man kan kontakte? Kunne de ikke overtales til at indsamle kuglepenne til Afrika i hverdagen? Pensforkids.dk betaler portoen til Afrika. Se også http://www.pensforkids.dk

 2. Michael B on januar 6th, 2008 17:29

  Hej Claus,

  “Pubber for velgørenhed” er ikke en organisation, nej. Det er blot overskriften på artiklen 🙂

  Fodboldturneringen bliver arrangeret af Ønskefonden og Cockney Pub – du kan evt. kontakte Cockney Pub, og snakke med Mike.

 • Om Bartendermagasinet™

  Insider-information fra bartenderlivet - fortalt fra første parket. Tips, tricks, debat og diskussion om bartenderfaget. Læs mere...

Reklame

 • Lej bartender

  lej bartender!