Ginens historie: Gin bliver bartenderens foretrukne spiritus

I årene omkring 1862 ser den progressive bartender, Jerry Thomas, mulighederne i gin, og han opfinder en række kendte cocktails som Martini, Gin Sling, Tom Collins and Gin Fizz.

Jerry Thomas bliver den dag i dag kaldt ”the father of American mixology”, og han revolutionerede cocktailverdenen i en sådan grad, at gin i mange år herefter blev den foretrukne spiritus blandt bartendere verden over.

Jerry Thomas: Den moderne mixologi's gudfader
Jerry Thomas: Den moderne mixologi’s gudfader

Udbredelsen af gin tager yderligere fart da Schweppes Co. i 1870 lancerer deres Indian Tonic Water, som indeholder kinin hvilket hjælper imod malaria som englænderne led en del af under deres kolonisering af Indien, og da Thomas Stuart, bartender på Savoy Hotel i London i 1896 mixer den første original Dry Martini Cocktail med Plymouth Gin og Noilly Prat. Og indtil slutningen af 1920’erne har ginen sin storhedstid i cocktailmiljøet, hvor de sidste store klassikere blev født som f.eks. Singapore Gin Sling i 1915 og Gin Gimlet i 1928.

Interessen for cocktails gik herefter på lavt blus i mange årtier da det amerikanske spritusforbud, krakket på Wall Street og anden verdenskrig gav folk andre og vigtigere ting at tænke på.

Ginens historie – artikeloversigt

Forord: Ginens historie – 5000 år med Gin
Kapitel 1: Fra alkohol til aqua vitae
Kapitel 2: Ginens oprindelse
Kapitel 3: Gin bliver bartenderens foretrukne spiritus
Kapitel 4: Gin i dag
Opskrifter: Drinks og cocktails med gin