Perler for svin – og en lille en til dessert

Af

Kumquat and snow

Det er tiden hvor folk fra markerne kommer væltende til byerne for at shoppe og gå til julefrokoster. De er stædige, nærige og ikke til at stoppe, og så kommer de fleste også en tur forbi cocktai bartenderne… Men hold hovedet koldt, der findes en udvej.

En aften i baren

Dj’en er så småt ved at sætte sit udstyr i gear, og restauranten er langsomt begyndt at sætte de sidste desserter ud på bordene, kaffen skal køres, cognac skal serveres, lyset skal dæmpes og nye ansigter møder op i døråbningen – Nu er det baren der hersker.

Flere og flere mennesker dukker op, musikken bliver højere og højere, tempoet bliver rødglødende og man holder sin stresstærskel til lige under tindingen, indtil:

“Hvorfor fanden skal jeg stå og diskutere med dig om hvorfor jeg ikke har Ga-Jol-shots i baren, og hvorfor at jeg kun har to forskellige øl på flaske!?” tænker man, imens musikken brager og 10 drinksglubske øjne oversmører en fra de forskellige hjørner af baren.

Gæsterne vil tilsyneladende ikke indse min pointe, så man kunne jo forklare sagen således: “Jamen fordi jeg har et ganske udmærket cocktailkort, jeg er uddannet bartender, og har mange års erfaring i at kunne ryste noget lækkert sammen til dig, som kan forkæle alle dine smagsløg, give dig en behagelig rus og ikke give dig tømmermænd dagen efter.”

Men det orker jeg ikke lige at nævne for dig, og skynder mig at hive en Heineken op af skuffen, med en lille Fernet Branca beer-chaser over disken og nærmest hiver betalingen ud af dine fingre, før jeg løber videre, langt, langt væk fra dig, inden du får smagt din lille hadegave.

Du drikker for virkningens skyld, og for en dedikeret sjæl som mig selv, kan det være et helvede at skulle moses rundt i mudder af Ga-jol-shots og fedtede fadølsglas. Hvis alt andet fejler, spørg hr. Branca til råds.

Og en lille en til dessert

Hvis der dog bare fandtes et sted i Danmark hvor man kunne bestille nedenstående. Drinken hedder Bending Knee, og stammer originalt fra en drink med syltet ingefær som var god imod gigt og forkølelse.

I denne vinterversion af drinken optræder ingefær ikke, den er blevet byttet ud med salvie, som giver den en god krydder til næsen, og en fyldig base af nelliker og appelsin. Hvis drinken er lavet ordentlig og med kærlighed, skulle den smage lidt ligesom brunkager.

Se drinken “Bending knee” – vinter version i drinkssektionen

Om forfatteren: Dag Søgaard

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

One Response to “Perler for svin – og en lille en til dessert”

  1. Paw Offersen on januar 7th, 2008 16:09

    Hejsa. Ja kom lige forbi. Interessant artikkel du har fået bikset sammen der. Det lyder da som om du ved hvad du vil:-P Og det kunne man jo godt savne lidt i dagens DK

  • Om Bartendermagasinet™

    Insider-information fra bartenderlivet - fortalt fra første parket. Tips, tricks, debat og diskussion om bartenderfaget. Læs mere...

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!