Nordisk Gin

Nordisk snaps
Nordisk snaps

Nordisk Gin
Nordisk Brænderis første gin, som er destilleret på en tysk fremstillet kobberkeddel. I 2015 i New York ved ”The Fifty Best Gins” vandt ginnen en dobbelt guldmedalje. Den er destilleret med botanicals fra Norden. Bl.a. med vilde, håndplukkede hybenroseblomster og hyldeblomster fra Danmark, qajaasat (også kaldet grønlandspost) fra Grønland, svenske multebær og islandske kvanfrø. Ginnen er karakteriseret ved dens florale, men stadig enebær-prægede noter, og har en kraftig duft og smag.

Se også: Prøv et cocktailkursus

Filippa Æblebrændevin
Filippa æblebrændevin er en eau de vie destilleret på håndplukkede æbler af sorten Filippa fra en dansk frugtplantage, som blev tildelt en sølvmedalje ved Berlin International Spirits Competition, 2015. Den har et kraftigt og frugtigt udtryk. Som at bide i et saftigt æble. René Langdahl Jørgensen fra Gastro.dk skriver: ”Jeg anbefaler på det stærkeste Filippa-brændevinen – initialt en let svampet, men overtages hurtigt af krydret inkarneret æble, voldsomt parfumeret og strejf af citronverbena og indkapslet efterår.”.

 

Røde Willy
En kraftig dram opkaldt efter en tidligere landbetjent i Fjerritslev, Nordjylland, som var kendt for sit røde hår og håndhævelse af loven. Derfor er Røde Willy efterlagret på blodrod (også kaldet tormentilrod), som giver drammen en rød farve og en god bitterhed i smagen. Derudover er den destilleret på fyrrenålsspidser, enebær, mynte og lynghonning.

Se også: Økologisk snaps 

Fisk og Skaldyrssnaps
Denne snaps var oprindeligt en julesnaps, men dog samtidig født til fiskebordet. I 2011 blev den ved en uofficiel konkurrence på Restaurant Scheelsminde i Aalborg kåret til årets julesnaps. Den er destilleret på bl.a. stjerneanis og ahornsirup, hvorefter den er lagret på grannåle. Disse giver den en grønlig farve og diskrete noter af appelsin.

 

Bukkespids
En jagtsnaps opkaldt efter bukken. Den er destilleret på urter fra råbukkens veksler, som bl.a. er birkeblade, enebær og porse. Denne snaps efterlader et smagsindtryk af skoven. René Langdahl Jørgensen fra Gastro.dk skriver: ”Endnu bedre er Bukkespids Brændevin – lugten af gran og nældesuppe er overvældende. Den er ligeså aromatisk som grappa på moscato, men her meget mere ”arktisk” med sydeuropæiske indslag af anis og lakrids, fennikel.”.

 

Sneppesnaps
Brænderiets anden jagtsnaps har navn efter skovsneppen og er destilleret på bl.a. lynghonning, porse og enebær. Herefter er den smagt til med lakridsrod og klitrosehyben. En mild jagtsnaps, som er en favorit blandt mange.

Du kan læse mere om dem her: Nordisk Brænderis hjemmeside. Find snapseopskrifter her 
Nordisk005

Be the first to comment

Leave a Reply