Ny i baren: At overleve den første vagt

Pige i bar

Henriette har kontaktet mig via mail:

Hejsa

Jeg hedder henriette, og har lige søgt et bartenderjob i den by hvor jeg bor.
Jeg er 18 år gammel og går i 3. g. Jeg vil bare lige høre om du vil gi mig nogen gode råd med på vejen. Hver anden gang jeg tænker på det glæder jeg mig helt vildt til at begynde, og de andre gange er jeg sindsygt nervøs og overvejer at ringe og aflyse det.

Svar:

Hej Henriette,

tak for din mail 🙂

Lad mig starte med at sige, at du ikke har noget som helst at være nervøs for – bartenderjobbet er spændende, lærerigt og udfordrende.
Selvfølgelig er du nervøs, det var jeg også, den dag jeg skulle starte, og det tror jeg alle bartendere har været.

Jeg kan give dig en lang række tips, og nogle af dem kan du finde nu, og i fremtiden, her på siden. Men de bedste tips jeg kan give dig i din nuværende situation er nok:

  • Tag det hele som en oplevelse!
  • Lad være med at tro, at du kan det hele fra dag ét.
  • Sug viden, tips og tricks til dig fra dine kommende kollegaer.
  • Spørg hvis du er i tvivl – hellere spørge en gang for meget, end give kunden en dårlig oplevelse.
  • Vær dig selv – spiller du skuespil bag baren, bliver du hurtigt træt af det.

Af mere praktiske tips kan jeg anbefale dig, at du lærer stedets drinkskort udenad. Lær det lidt ad gangen, så du ikke mister overblikket, og sørg for at du laver drinks og cocktails ens hver gang.Lær desuden gerne 3-4 drinks udenad, der ikke står på drinkskortet.

Lov mig, at du ikke ringer og melder fra – du går glip af en fantastisk oplevelse. Personligt har jeg lært en masse om mennesker og mig selv, og det er lærdom jeg i dag ikke ville undvære. Mange af de ting du lærer, er ting du ikke kan give videre til andre, og nogle af dem kan du.

Du har alderen med dig, men samtidig vil jeg også anbefale dig, at du med dig selv beslutter, hvor meget tid det må tage af din hverdag. Jobbet er hårdt for kroppen – du arbejder når alle andre sover, så sørg for at passe godt på den. Dette betyder også, at du bør købe noget ordentligt fodtøj – sorte kondisko er en god idé. Bare husk, ikke at købe dem med luft- eller flydende gel-affjedring, for hvis du træder på et glasskår, så er skoene kaput 🙂

Jeg vil rigtig gerne høre, hvordan din første vagt går, så send endelig en mail, eller skriv en kommentar herinde. Og hvis du har flere spørgsmål, eller vil have noget i mailen uddybet, så står jeg selvfølgelig også til rådighed.

Held og lykke, og velkommen ombord!

Mvh
Bartenderen

Til alle jer andre: Hvordan havde I det før jeres første vagt? Hvad gjorde I for at komme ordentlig igang som bartender? Lad høre, lad høre!

Be the first to comment

Leave a Reply