Piña Colada

Date:

Share post:

Piña Coloda, der betyder strained pineapple, er en klassisk longdrink, og består af rom, kokosmælk og ananasjuice.

Som så mange andre af de klassiske drink, svæver også piña colada’ens oprindelse i lidt af en tåge, men der er to historier, der konkurrerer mest om at være den korrekte:

Ifølge historiebøgerne, blev drinken, hvis navn i øvrigt er overført fra en anden “drink”, nemlig ananasjuice der er hældt gennem en si (heraf strained pineapple), opfundet af Ramon “Monchito” Marrero, der på daværende tidspunkt arbejdede på hotellet “The Hilton Caribe”, helt tilbage i 1954. Men også barer i Carcao, Old San Juan og Puerto Rico påstår at være piña colada’ens oprindelsessted.

Ingredienser

  • 3 cl hvid rom
  • 3 cl kokoscreme
  • 9 cl ananasjuice (eller 2-3 skiver frisk ananas)
  • Isterninger

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser hældes en en shaker eller blender.
  2. Shake/blend indtil du har en ensartet, “blød” væske.
  3. Hæld drinken op i et highball- eller fashionglas, og pynt med en skive ananas og et sugerør.
  4. Servér.

Video fremvisning

Variationer

Jeg varierer af og til drinken, simpelthen ved at benytte forskellige rom-typer. Alt efter om du benytter en hvid, gylden, spiced eller mørk rom, kan du lege med drinkens smag.

Hvis du synes drinken bliver lidt for sød, kan du tilsætte lidt danskvand efter du har shaket/blendet den. Det tager lige toppen af den søde smag, og gør samtidig drinken friskere.

Som så mange drinks, kan også piña colada laves på et utal af måder – ovenstående er en internationalt anerkendt opskrift.

Hvilken rom bruger du til dine Piña Colada’er? Personligt foretrækker jeg lidt mørkere rom-typer som fx Myer’s Rum.

Official IBA cocktail: Piña Colada

10 COMMENTS

  1. Cæcilie:
    Yes, det er et glimrende bud, du kan sagtens bruge kokosmælken fra Netto

  2. Piña colada smager bedst når den bliver lavet med kokoscreme (bruges i den ‘autentiske’/orginale opskrift).
    Dog er det ikke lige noget der står på supermarkedernes hylder. Så hvis man er efter en super Piña Colada må man anstrenge sig en smule mere. Kokoscreme findes bl.a. I asiatiske markeder/grønthandlere (som dem ved Hovedbanegården) , men skulle åbenbart også fås i Irma?

  3. Arbejder selv som bartender, har prøvet mig frem med en mindre “fed” udgave.

    2cl lys rom
    2cl Malibu
    2cl Safari
    8cl ananas juice
    flødeskum

    Shakes med isterninger og serveres som ovenstående, try it, du får samme smag og konsistens

  4. Kokoscreme (cream of coconut) er en blanding af kokos, sukker og vand. Det fås på dåse, men er svært at finde i DK.

    Det, der hos asiatiske købmænd kaldes cream of coconut er som regel enten kokosfedt eller kokosmælk – uden sukker.

    Citti i Flensborg har den rigtige i drinksafdelingen.

  5. Tak for en god baggrunds historie 🙂

    Måske man skulle prøve mortens version i aften.

Comments are closed.

spot_img

Related articles

Ny EU-dom: Alkoholfri drikke må ikke kaldes “gin” – heller ikke som ‘non-alcoholic gin’

EU-dommen slår fast: Hvis en drik ikke indeholder alkohol, må den ikke markedsføres eller kaldes “gin” — heller ikke som “non-alcoholic gin” eller lignende. Det betyder, at alkoholfri “gin-alternativer” bliver nødt til at droppe navnet gin og finde et alternativt navn, selv om flasken klart angiver, at drikken er uden alkohol. Beslutningen kommer efter en klage mod en producent, der markedsførte en drik som ”Virgin Gin Alkoholfr

Mount Gay lancerer ny Silver – et frisk pust til hvid rom

Den klassiske romproducent Mount Gay relancerer sin premium-white rum som Mount Gay Silver — en rom der kombinerer traditionelt pot-still destillat med avanceret filtrering og fadlagring for at skabe en mere kompleks hvid rom end typisk. Silver bringer ny energi til bartendere og rumentusiaster med frisk, aromatisk profil og stor fleksibilitet i cocktails.

Marie Brizard Wine & Spirits har købt en majoritetsandel i Interbrands Denmark

Den franske koncern Marie Brizard Wine & Spirits har opkøbt en majoritetsandel af Interbrands Denmark, en af landets mest erfarne distributører. Opkøbet kan få mærkbare konsekvenser for barer, restauranter og detailhandlen, da MBWS’ brands – som Marie Brizard-likører, sirupper og Sobieski Vodka – kan få øget synlighed og aktivitet på det danske marked. Interbrands får samtidig stærkere international opbakning, hvilket kan åbne for nye lanceringer, større markedsføring og et mere fokuseret brandsetup.

Cherry Heering: En dansk likørklassiker med globalt præg

Cherry Heering har siden 1818 været Danmarks ikoniske kirsebærlikør — skabt af grundlæggeren Peter F. Heering i en kælder i København. Lige fra de første eksportskibe i 1830’erne til nutidens globalt anerkendte drinks har likøren præget cocktailkulturen verden over med sin karakteristiske kirsebærsmag og klassiske opskrift. Den er stadig essentiel i legendariske cocktails som Singapore Sling og Blood & Sand — et symbol på dansk bartendinghistorie og global spiritusarv.