Sådan laver du eksklusive sommercocktails

Date:

Share post:

Få inspiration fra d’Angleterres bartender til to lækre cocktails, der er lette at lave, lækre at drikke og som vil imponere dine gæster.

Sommeren er for alvor på vej. Med den følger de lange og varme aftener, der bare bliver bedre med en god sommer-cocktail i hånden. Hvis du mangler idéer til, hvad du skal servere for dine gæster, så har d’Angleterres bartender Stefano Censi lavet to lækre sommercocktails til henholdsvis før og efter middagen.

Clover Club Royal

Cocktailen er en version af den klassiske Clover Club, som netop er signaturdrinken for klubben af samme navn fra starten af 1900-tallet. Cocktailen blødes lidt op med de dejlige florale noter fra Tanqueray No. Ten samt lidt bobler.

Se også: Prøv et cocktailkursus

Ingredienser:

  • 40 cl Tanqueray No. Ten
  • 50 cl Champagne
  • 20 cl sukkersirup (lige mængder sukker og vand opløst)
  • 20 cl friskpresset limejuice
  • 4 friske hindbær

Fremgangsmåde:

Alle ingredienser – på nær champagnen – kommes i en cocktailshaker med masser af is. Shake hårdt og hæld i et (helst afkølet) champagneglas gennem en strainer eller si. Top med 50 ml champagne. Pynt med et enkelt hindbær.

Golden Storm

En oplagt after dinner-cocktail, hvor sødmen og smagen fra Smirnoff Gold går hånd i hånd med røgen og kompleksiteten fra Talisker 10. Et lille appelsintwist frisker den lidt op og giver en ny dimension. Cocktailen er perfekt til at slutte af på eller som alternativ til en klassisk Manhattan.

Ingredienser:

  • 30 cl Smirnoff Gold
  • 40 cl Talisker 10
  • Et skvæt Angostura Bitters Skallen fra en appelsin

Fremgangsmåde:

Kom Smirnoff Gold, Talisker 10, Angostura Bitters og is i et røreglas. Rør med en ske indtil, at cocktailen er tilpas kold og fortyndet i takt med at isen opløses. Hæld cocktailen over i et iskoldt cocktailglas gennem en strainer eller si. Garner med et stykke appelsinskal og læg endnu et stykke i drinken, hvis mere appelsin ønskes.

Smirnoff Gold + Tanqueray Ten_lowres-2

spot_img

Related articles

Jobnyt: Lars Anton Sand Christensen skifter til Bardjus

Lars Anton Sand Christensen tiltræder i januar som Country Manager hos Bardjus og skifter fra Original Tender efter flere år i bar- og brandbranchen.

MONIN vinder “Best European Food & Beverage Supplier 2025” – en markant sejr for kaffe- og cocktailscenen

MONIN er blevet kåret som “Best European Food & Beverage Supplier 2025” ved European Coffee Symposium i Berlin. En markant anerkendelse af brandets rolle i kaffe-, cocktail- og hospitalitybranchen – og et stærkt signal til professionelle over hele Europa.

Ny EU-dom: Alkoholfri drikke må ikke kaldes “gin” – heller ikke som ‘non-alcoholic gin’

EU-dommen slår fast: Hvis en drik ikke indeholder alkohol, må den ikke markedsføres eller kaldes “gin” — heller ikke som “non-alcoholic gin” eller lignende. Det betyder, at alkoholfri “gin-alternativer” bliver nødt til at droppe navnet gin og finde et alternativt navn, selv om flasken klart angiver, at drikken er uden alkohol. Beslutningen kommer efter en klage mod en producent, der markedsførte en drik som ”Virgin Gin Alkoholfr

Mount Gay lancerer ny Silver – et frisk pust til hvid rom

Den klassiske romproducent Mount Gay relancerer sin premium-white rum som Mount Gay Silver — en rom der kombinerer traditionelt pot-still destillat med avanceret filtrering og fadlagring for at skabe en mere kompleks hvid rom end typisk. Silver bringer ny energi til bartendere og rumentusiaster med frisk, aromatisk profil og stor fleksibilitet i cocktails.