Spændende cocktail- og drinksbøger

Bøger thumbnailSom bartender er det vigtigt at vide, nøjagtig hvordan de klassiske cocktails blandes – du ved, dem alle kender, og alle har forventninger til.

Dårlige vaner er dårlige vaner, og er der et sted de rigtig kommer til udtryk, så er det i travle miljøer. Derfor er det vigtigt, altid at huske, hvad den rigtige måde er.

Ideelt set er den rigtige måde at blande en cocktail på, den måde den oprindelige bagmand forestillede sig, desværre sker det jo, at en opskrift forvanskes over tid – fx er der vist ikke rigtig nogen, der med sikkerhed kan sige, hvordan den originale Piña Colada egentlig skal laves.

Se også: Prøv et cocktailkursus

Derfor kan det – for den seriøse bartender – være en fordel (og en interessant rejse), at kigge lidt i de gamle drinksbøger fra “dengang spar konge var knægt”.

En af disse bøger er “The Gentlemans Companion” af Charles H. Jr. Baker – den udkom første gang i 1946. Jeg ejer desværre ikke selv bogen, men har haft fornøjelsen at kigge lidt nærmere på den hos en bekendt, og det er absolut et spændende stykke litteratur – ikke mindst måden den er skrevet på.
Du kan købe den via Amazon her.

En anden bog, jeg også finder uhyre interessant, er “The Joy of Mixology: The Consummate Guide to the Bartender’s Craft” af Gary Regan. Den indeholder basal viden om, hvordan du mixer drinks, hvorfor tingene passer sammen som de gør, og hvad der egentlig skal til, for at mestre faget. Da jeg læste den første gang, gik der en masse ting op for mig, som jeg troede jeg vidste noget om – heldigvis er jeg stadig ung nok til at lære nyt 😉
Find den på Amazon her.

En bog jeg til gengæld ejer, og er rigtig glad for, er “Ultimate Bar Book”. Den er spækket med opskrifter, der er lette at følge, og indeholder desuden en masse sjov og spændende information om både drinks, spiritus og andre historier. Den er absolut et kig værd, desværre har jeg ikke fundet et sted på nettet den kan købes, men mon ikke de har den hos din lokale litteratur-pusher.

Har du en bog du vil anbefale os andre? Så hold dig endelig ikke tilbage i kommentarerne 😀

ultimate-bar-book

1 Kommentar

1 Trackback / Pingback

  1. Bøger « Bartenderforum

Leave a Reply