Der har altid været et eller andet over det, at have en lækker hjemmebar. En bar, hvor familie, venner og bekendte kan komme på visit, hvor der kan hygges, festes, leges og udfordres.
Hvis du har mod på at udforske bartenderfaget, og virke seriøs, er det derfor vigtigt at have det rigtige udstyr, for at kunne imødekomme ønsker fra dine besøgende. Dette gælder såvel i hjemmebaren, som på en professionel natklub.
Alt med måde
Det er selvfølgelig klart, at en hyggelig lille hjemmebar ikke kræver spiritustyper i samme omfang som den professionelle bar, og det er også vigtigt, at hjemmebaren afspejler dine ønsker til, hvad der skal være på hylden. Med det sagt, så kommer her mit bud på, hvad en “basis-bar” bør indeholde:
- Spiritus
- Vodka
- Rom (lys + mørk)
- Gin
- Whisky
- Mixere
- Cola
- Sprite/7-up
- Lemon
- Juice
- Appelsin
- Æble
- Ananas
- Isterninger (isterning-poser i fryseren er både nemt og hygiejnisk)
- Rose’s cordials (lime, grenadine, triple sec, blue curaçao, cassis)
Udstyr i din hjemmebar
- Redskaber
- Cocktail shaker (en meljævner kan også bruges)
- Målebæger (1cl + 2cl)
- Glas
- Highball
- Shotglas
- Tumbler
- (hav gerne lidt forskellige, pæne/sjove glas. Kig eventuelt på dit lokale loppemarked.)
- Oplukker
Find drinksopskrifter
- Opskrifter
- Online drinksdatabaser
- Opskriftbøger (Kig ved boghandleren, antikvarforretninger, supermarkedet – der findes et hav af dem.)
- Hent inspiration på dit yndlings-gå-i-byen-sted
- Forhør dig hos venner og bekendte
Husk, at dette er min anbefaling, hvis du vil virke seriøs. Du kan muligvis finde andre lister, andre steder – nogle med mere indhold, andre med mindre. Det vigtigste er dog, at du tilpasser baren til dine behov. Er du fx helt vild med portvin, så er det jo helt naturligt at have et par flasker stående af det; er body-tequila din absolutte favorit, ja så skal der selvfølgelig være tequila, salt og citron i baren.
Hold øje med holdbarheden
Med hensyn til mixerne, så er det vigtigt, at du husker at opbevare dem korrekt – på køl. Det er heller ikke sådan, at du konstant har det hele stående, det handler om forberedelse, så drik du bare juicen til morgenmad – bare husk at købe nyt, inden du får gæster 🙂
Med alt dette sagt, så ønsker jeg dig held og lykke med din nye hjemmebar. Er der noget af det ovenstående, du ikke mener giver mening, så spørg endelig løs.