Sådan bliver du en bedre bartender

Date:

Share post:

En god bartender består af mange facetter. Her er 40 tips til brug på vejen mod at blive en bedre bartender:

  1. Hvis du ikke har noget pænt at sige, så hold mund.
  2. Brug kvalitets-spiritus, og du vil være en kvalitets-bartender.
  3. Smil!
  4. Vær løsningen på problemet, ikke en del af problemet.
  5. Respektér sælgere, du er selv én.
  6. Vær rar.
  7. Hav altid rent tøj på i baren.
  8. Snyd ikke, stjæl ikke.
  9. Sørg for at dine hænder og negle altid er rene.
  10. Tal pænt til kunderne.
  11. Tag ikke del i rygter.
  12. Hold din station pæn og ren.
  13. Minimér spild.
  14. Vær der til tiden.
  15. Hjælp andre når de har travlt.
  16. Hop ikke over hvor gærdet er lavest.
  17. Giv ikke op, følg din drøm.
  18. Hvis du åbner noget, skal du også lukke det igen.
  19. Hvis du tænder noget, skal du også slukke det igen.
  20. Hvis du låser noget op, skal du også låse det igen.
  21. Hvis du værdsætter noget, så pas på det.
  22. Hvis du ikke kan reparere det, så find nogen der kan.
  23. Hvis du låner noget, skal du returnere det igen.
  24. Hvis du ødelægger noget, så indrøm det.
  25. Hvis du sviner noget til, så vask det af igen.
  26. Hvis du flytter noget, så stil det tilbage igen.
  27. Hvis det tilhører en anden og du vil bruge det, så spørg om lov først.
  28. Hvis du ikke ved hvordan du skal bruge det, så lad det være (eller spørg nogen, der ved det).
  29. Hvis det vil gøre nogen glad, så sig det!
  30. Hav tålmodighed med dine kollegaer.
  31. Ryg aldrig bag baren
  32. Rør aldrig ved kanten på glasset.
  33. Lav en “husets cocktail”.
  34. Du er bartender, ingen mennesker siger “hey mixologist”…
    1. … eller “hey barchef”…
    2. … eller “hey cocktailguru”…
    3. … eller “hey mester-mixer”.
  35. Grimt sprog er aldrig et tegn på en god bartender.
  36. Snyd aldrig med dine drinks.
  37. Brug en ske til is, aldrig dine hænder.
  38. Lyt aldrig til ting, der ikke vedkommer dig.
  39. Dit job er at gøre glad, ikke at gøre fuld.
  40. Værd stolt af at være bartender.

God arbejdslyst og weekend!

spot_img

Related articles

MONIN vinder “Best European Food & Beverage Supplier 2025” – en markant sejr for kaffe- og cocktailscenen

MONIN er blevet kåret som “Best European Food & Beverage Supplier 2025” ved European Coffee Symposium i Berlin. En markant anerkendelse af brandets rolle i kaffe-, cocktail- og hospitalitybranchen – og et stærkt signal til professionelle over hele Europa.

Ny EU-dom: Alkoholfri drikke må ikke kaldes “gin” – heller ikke som ‘non-alcoholic gin’

EU-dommen slår fast: Hvis en drik ikke indeholder alkohol, må den ikke markedsføres eller kaldes “gin” — heller ikke som “non-alcoholic gin” eller lignende. Det betyder, at alkoholfri “gin-alternativer” bliver nødt til at droppe navnet gin og finde et alternativt navn, selv om flasken klart angiver, at drikken er uden alkohol. Beslutningen kommer efter en klage mod en producent, der markedsførte en drik som ”Virgin Gin Alkoholfr

Mount Gay lancerer ny Silver – et frisk pust til hvid rom

Den klassiske romproducent Mount Gay relancerer sin premium-white rum som Mount Gay Silver — en rom der kombinerer traditionelt pot-still destillat med avanceret filtrering og fadlagring for at skabe en mere kompleks hvid rom end typisk. Silver bringer ny energi til bartendere og rumentusiaster med frisk, aromatisk profil og stor fleksibilitet i cocktails.

Marie Brizard Wine & Spirits har købt en majoritetsandel i Interbrands Denmark

Den franske koncern Marie Brizard Wine & Spirits har opkøbt en majoritetsandel af Interbrands Denmark, en af landets mest erfarne distributører. Opkøbet kan få mærkbare konsekvenser for barer, restauranter og detailhandlen, da MBWS’ brands – som Marie Brizard-likører, sirupper og Sobieski Vodka – kan få øget synlighed og aktivitet på det danske marked. Interbrands får samtidig stærkere international opbakning, hvilket kan åbne for nye lanceringer, større markedsføring og et mere fokuseret brandsetup.