Selvom man umiddelbart skulle tro det, så stammer cocktailen White Russian ikke fra Rusland (og heller ikke Hviderusland). Ifølge The Oxford English Dictionary nævnes cocktailen første gang i 1965, i Oakland Tribune.
Navnet er derimod hentet hos “The White Russians“, der var en gruppe anti-bolsjevikker under den russiske borgerkrig i 1917-1923.
White Russian er en temmelig tung cocktail, der hører til efter maden, og den hører da også under IBA’s After Dinne-cocktails. Den er nem at lave, og kræver ganske få ingredienser:
Ingredienser
- 5 cl vodka
- 2 cl kaffelikør (fx Kahlua eller Tia Maria)
- 3 cl fløde (eller mælk)
(Personligt synes jeg, at fløde bliver for tungt, så jeg foretrækker selv at bruge sødmælk istedet.)
Fremgangsmåde
- Vodka og kaffelikør hældes i et old fashioned glas.
- Glasset fyldes op med is.
- — (Du har nu en Black Russian)
- Fyld op med fløde – hæld det forsigtigt over, så det lægger sig oven på spiritusen.
- Rør forsigtigt rundt.
- — (Du har nu en White Russian)
- Servér.