Gaven til fars dag.

fars dag

.. Eller bare generelt gaven til enhver far.

Du står sikkert i det samme dilemma hvert eneste år når både mors dag og i særdeleshed fars dag nærmer sig – hvad skal jeg købe til de gamle?
Bare rolig – hvis du er faret vild i gode råd og dårlige anvisninger så kommer jeg her med nogle forslag til selv de kræsne.

 

 

Hvis ham den gamle derhjemme er en mand der er glad for alkohol – så er jeg glad for at kunne skrive denne artikel for både dig men også for ham. Er der noget jeg ved bedre end at skrive artikler er det nemlig at drikke alkohol – misforstå mig ikke, i moderate mængder hvor det ikke tager overhånd.

Gin

Du kender sikkert de almindelig London Dry gin og bare den klassisk London gin, og dem er der ingenting i vejen med, snarere tværtimod – dog har jeg nogle forslag til anderledes valg.

Geranium Gin
Geranium gin er udviklet af gin-eksperten Henrik Hammer, og muligvis den bedste gin der kom på markedet i 2009. Geranium planten som findes i denne gin, er med til at skabe en unik smagsoplevelse, der medvirker at denne gin ikke blot smager godt i en G&T, men også sammen med frugt.

No. 3 Gin
Imponerende premium gin fra det berømte vin & spiritus firma Berry Bros & Rudd, No. 3 London Dry er destilleret i kobber potstills i Holland, på ingredienser som kardemomme, marrokansk koriander, kvan spansk appelsinskal og grapefrugt og selvfølgelig enebær. Aftappet på en forfriskende 46% alkohol.

Se også: Prøv et cocktailkursus

Uncle Vals Botanical Gin
Uncle Val’s Botanical Gin er et strålende eksempel på den nye bølge af luksus gin som popper op verden over. Dette er ingen klassisk gin med fuld kraft på enebær som man ser i en klassisk London Dry. Uncle Val’s Botanical gin er lavet på enebær, agurk, citron, salvie og lavendel som de mest fremtrædende ingredienser. Når du smager ginnen vil du blive overrasket over dens sødme og mange smagsnuancer af citrus, blomster og naturligvis enebær.

Monkey 47
Monkey 47 Gin opnår sin unikke karakter fra hele 47 forskellige håndplukkede ingredienser. Sammen med den rene og bløde vand fra Schwarzwald giver det en delikat luksus gin. I smagen og duften er enebær dominerende, men den har også citrus, blomster og peber som de mindre dominerende noter. Kan nydes både med Tonic og i cocktails.

Se også: Nordisk gin

 

Whisky

Mackmyra Bee Whisky
Svenske Mackmyra er skandinaviens flagskib inden for whisky – og med denne honning whisky-likør forstår man godt de har stor succes. På bare 22% alkohol er denne likør mild, lavet på malt whisky, malt vodka og økologisk honning. Honningen er naturligvis lokalt produceret nær Gävle og Valbo. Farven er varm gylden og har en sød duft med noter af frugt, honning og fad. Smagen er frisk og sød af honning, men også noter af vanilje og kaffe fornemmes.

Jack Daniels ”White Rabbit Saloon”
Hvis du kan komme til at få fingrene i den, så køb den. Jack Daniels White Rabbit Saloon er en af de mere sjældne varianter man kan skaffe herhjemme, og har en fantastisk afrundet smag i forhold til dens almindelige storebror Jack Daniels som man kender den.

Macallan Amber Single Malt
Skøn Whisky fra Macallan’s 1824 serie på 40%. Byder på smagsnoter af æbler, citron, kanel, ingefær og eg. En god whisky der ikke er for dyr til at man kan tage sig et godt glas. Og så er den i sin enkelthed bare fantastisk.

Se også: Undersiden af whisky

Rom?

Kirk&Sweeney 18 års
Hvis du er til sublim rom med hints af vanilje, sherry, rosiner og andre tørrede frugter, vil du helt sikker kunne lide Kirk and Sweeney’s 18 års Dominikanske rom. Efter 18 år på egetræsfade opnås en skøn rom med lang eftersmag. Uden at være markedets sødeste rom, fornemmer man den naturlige sødme i et fint samspil med alkohol og rommens kvaliteter.

Jeg er selv personligt helt vild med 12 års Kirk and sweeney. Det er jo selvfølgelig smag og behag hvad man er bedst til.

Kirk&Sweeney 12 års
Kirk and Sweeney 12 års er den yngste i serien og en spændende rom – både til luksus cocktails eller ren. Efter 12 år på egestræsfad er smagnoter som vanilje, karamel og tørrede frugter tydelige. Dominikansk rom i eksklusiv indpakning som går hånd i hånd med indholdet.

Så hvis du mangler ideer, er der her nogle jeg håber du kan bruge og overraske ham den gamle derhjemme.

 

Tekst og indhold leveret af bartenderen Jesper Daugaard.

Be the first to comment

Leave a Reply