Lidl var testvinder!

Lidl spiritus
Lidl spiritus

Lavet i samarbejde med Søndagsavisen.dk

For nylig blev vi stillet et relativt simpelt men godt spørgsmål. Kan de “billige” produkter i landets supermarkeder bruges til cocktails? Kan den billige mørke rom bl.a. bruges i en Dark N stormy, og hvad deres gin, kan den bruges i en gin og tonic eller evt. en white lady? 

Det var et rigtig godt spørgsmål, et spørgsmål vi absolut måtte undersøge. Så vi tog ud i byen for at handle. Ikke som vi plejer, hendricks gin og el dorado rom, men denne gang ned i fakta, Lidl, netto mm. får at finde deres forskellige discount rom, gin mm. 

Efter vi havde handlet for, en del! gik turen tilbage til hjemmebaren hvor der skulle blindtestes, efterfulgt af mixologi med de indkøbte produkter. 

Se også: Prøv et cocktailkursus

Der var en del produkter der skulle smages, så vi sørgede selvfølgelig får at der var godt med vand, så vi ikke blev for hurtigt “påvirket” .

Smagningen:

Man bliver overrasket over smags og kvalitets forskellen, når man sætter sig ned og smager “rent” på de forskellige produkter. Tager man eksempelvis en rom fra Lidl og sammensigner med den der er i fakta, vil man blive overasket over kvaliteten af Lidls lyse rom, i forhold til den Fakta havde at byde på. 
Dette så man også i forhold til aldis gin til sammenligning med den gin der var i netto.

Selvom man selvfølgelig ikke kan sammenligne produkterne med en gin til 50-100 kr. mere var der alligevel en del overraskelser for os. Tager man eksempelvis i Lidl og køber deres Hamstead gin, vil man blive dejlig overrasket over dens bløde og søde flora. Perfekt sammen med en lækker tonic! 

I smagningen var der 3 klarer vindere, samlet set

  1. Lidl
  2. Aldi
  3. Rema 

Cocktails:

Der skulle selvfølgelig også laves lækre cocktails! Her var vi dog ikke overasket over resultatet, da det ofte vil følge resultatet af en eventuell smagning, hvilket det også gjorde. 

Man skal dog også huske at det er vigtigt at man bruge kvalitets produkter i en cocktail. Sparer man et sted, vil det kunne smages. 
Vi prøvede at lave en Dark N stormy, Gin og tonic, Klassisk Daiquiri og old fashioned.

Igen var der klare favoritter. Da vi kom til Old fashioned var vi meget overrasket over den Bourbon fra Lidl. Lækker, blød i det og utrolig meget får pengene! 

Alt i alt, blev LIDL den helt klarer vinder!

Dark N stormy opskrift:

5 cl mørk eller spicy rom
1 cl lime juice
Top med Gingerbeer

 
Den artikel har ikke været sponsoreret eller købt!

Be the first to comment

Leave a Reply