Ny dansk vinder fundet

Date:

Share post:

Søndag den 10 September afholdte vi sammen med Scandic Bar og vores øvrige samarbejdspartnere det årlige Danmarks mesterskab i Freestyle Mixology. I et skarpt felt af 12 bartender fra hele Danmark, var mødt op for at dyste mod hinanden. Konkurrencen blev holdt på den kendte cocktailbar, bar25 som lagde unikke og lækre rammer netop denne konkurrence.

Til sidste var det dog kun en der kunne gå med titlen og dette år blev det den anerkendte jyske(vejle) bartender Ulrich Deleuran Steffensen der gik med  titlen som Danmarks bedste mixoligist.  Ulrich som i begge runde, indledende og finalen begge formåede at kreere to utrolig lækre cocktails var en klar finalist og senere en klar vinder, som med sin cocktail formåede at lave en lækker afbalanceret cocktails, hvor dommerne alle var enstemmigt enige om, at det var en lækker moderne, dog klassisk cocktail, som de alle ville vælge, skulle de i by. 
Som en af dommerne jokede med, var det en cocktail værdi af Hemmingway! “Lækker, klassisk og mangler ikke på kvalitets spiritus! 

 

Danmarks bedste bartender

 

Vindercocktail af Ulrich Deleuran Steffensen: Red butterfly
Opskrift: 

  • 4,5 cl Angostura 1919
  • 1 cl Drapò dry vermouth
  • 2 cl Frisk lime saft
  • 2 cl Monin sukkersirup
  • 4 Friske jordbær

Fremgangsmåde:
Shake ingredienser med isterninger. Servér i Timeless coupe glas

Garnish/pynt:
Pynt med, sommerfugl formet appelsintwist. 

Endnu engang tak til vores samarbejdspartnere hos:

 

En kæmpe tak til vores dommerpanel,  som bestod af den tidl. vinder Elliot, Lars Farmer(barchef på salon 39) og ikke mindst et kæmpe tak til den kendte gin blogger Iben Diamant fra Whynotgin.dk 

 

For dem der ikke skulle kende Ulrich Deleuran Steffensen, kan vi yderligere med stolthed fortælle at selvom når man møder og snakker med Ulrich, som er bosiddense i Vejle, ikke kan mærke noget fra sig, er Ulrick udover at have vundet Danmarks mesterskaberne i freestyle mixology, en yderst anerkendt cocktailbartender i europa og var få dage forinden konkurrencen til den europæiske bartender konkurrence i Østrig og gik for andet år i streg med 2. pladsen som Europas bedste bartender. Samt vinder af Bacardi group ved IWCC 2017. 

spot_img

Related articles

Ny EU-dom: Alkoholfri drikke må ikke kaldes “gin” – heller ikke som ‘non-alcoholic gin’

EU-dommen slår fast: Hvis en drik ikke indeholder alkohol, må den ikke markedsføres eller kaldes “gin” — heller ikke som “non-alcoholic gin” eller lignende. Det betyder, at alkoholfri “gin-alternativer” bliver nødt til at droppe navnet gin og finde et alternativt navn, selv om flasken klart angiver, at drikken er uden alkohol. Beslutningen kommer efter en klage mod en producent, der markedsførte en drik som ”Virgin Gin Alkoholfr

Mount Gay lancerer ny Silver – et frisk pust til hvid rom

Den klassiske romproducent Mount Gay relancerer sin premium-white rum som Mount Gay Silver — en rom der kombinerer traditionelt pot-still destillat med avanceret filtrering og fadlagring for at skabe en mere kompleks hvid rom end typisk. Silver bringer ny energi til bartendere og rumentusiaster med frisk, aromatisk profil og stor fleksibilitet i cocktails.

Marie Brizard Wine & Spirits har købt en majoritetsandel i Interbrands Denmark

Den franske koncern Marie Brizard Wine & Spirits har opkøbt en majoritetsandel af Interbrands Denmark, en af landets mest erfarne distributører. Opkøbet kan få mærkbare konsekvenser for barer, restauranter og detailhandlen, da MBWS’ brands – som Marie Brizard-likører, sirupper og Sobieski Vodka – kan få øget synlighed og aktivitet på det danske marked. Interbrands får samtidig stærkere international opbakning, hvilket kan åbne for nye lanceringer, større markedsføring og et mere fokuseret brandsetup.

Cherry Heering: En dansk likørklassiker med globalt præg

Cherry Heering har siden 1818 været Danmarks ikoniske kirsebærlikør — skabt af grundlæggeren Peter F. Heering i en kælder i København. Lige fra de første eksportskibe i 1830’erne til nutidens globalt anerkendte drinks har likøren præget cocktailkulturen verden over med sin karakteristiske kirsebærsmag og klassiske opskrift. Den er stadig essentiel i legendariske cocktails som Singapore Sling og Blood & Sand — et symbol på dansk bartendinghistorie og global spiritusarv.