I Amerika foregår det lidt anderledes, da man ikke inddeler whiskey i malt, grain, blend osv. Fremstillingen er næsten ens – forskellen ligger i lovgivningen og destilleringsmetoden.
I stedet for at lave malt whisky på 100 % rug, fremstiller man straight whiskey, som ved lov skal indeholde minimum 51 % af den valgte kornsort, som kan være hvede, majs, byg eller lignende. Desuden destillerer man næsten kun amerikansk whiskey på kolonnedestillatorer, hvilket betyder man kun behøver at destillere sin whiskey én gang.
Den sidste, og nok også største forskel er, at malten ikke kommer i kontakt med røgen, når spiringsprocessen skal stoppes – hermed begrundelsen for du yderst sjældent finder en amerikansk røget whiskey.
Ligesom man har en blended whisky i Skotland har man naturligvis også en amerikansk blended whiskey, som ved lovgivning minimum skal indeholde 20 % straight whiskey, resten skal være neutral spiritus.
I Amerika inddeler man også whiskey i forskellige typer, hvor de mest populære er Bourbon fra Kentuckey, Tennessee fra Tennessee og Rye fra Pennsylvania. Oftest er det disse man anvender i cocktails.
Kapitler
- Whisk(e)y og dens unikke karakteristika
- Uisge Beatha
- Skotsk whisky
- » Amerikansk whiskey
- Irsk whisky