5 facts fra bartenderlivet

Af

Bubbles close-up

Gennem tiden samler man små ting op på arbejdet, og nogle af tingene er så små, og mere sjove end brugbare, at de ikke rigtig kan bruges til noget. Men det er små finurligheder, og her er fem af dem fra mig:

  1. En longdrink er en drink, hvor hovedmængden af ingredienserne er non-alkohol. En shortdrink er det modsatte.
  2. Du bliver ikke bartenderguru fra dag et. Det tager tid at lære fagets små finurligheder at kende.
  3. “En Carlsberg” er en Carlsberg Pilsner. De fleste kunder vil glo underligt på dig, hvis du spørger: “Hvilken Carlsberg vil du have?”
  4. Jo flere bobler, der er i en fadøl, jo mere beskidt var glasset, inden du hældte øl i det. Dette sker, fordi kulsyren binder sig til skidtet på glassets inderside og “udløses”.
  5. Lime eller lemon i en drink øger hastigheden for optagelsen af alkohol i blodet. Syren i lime og lemon udvider blodkarrene, så alkoholen hurtigere fosser ud i blodbanen.

Hvad med dig – har du også nogle små, sjove finurligheder, der er ligegyldig viden, men som du tror kunne være sjove at dele med os andre?

Så læg en kommentar, og del din viden med alle os andre 🙂

Om forfatteren: Michael Kjeldsen

Michael har arbejdet som bartender flere steder i Århus' natteliv i mere end 6 år. I dag arbejder han ikke længere som bartender (han bor ikke engang i Århus længere), men bruger istedet tiden som blandt andet skribent og idéudvikler i København. Michael skriver om alt med himmel og jord, der har bare den mindste relation til bartendermiljøet.

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

4 Responses to “5 facts fra bartenderlivet”

  1. Janne on marts 22nd, 2008 17:17

    Den med Carlsberg finder jeg meget nyttig. Jeg plejer nemlig at sige “Bare en Carlsberg pilsner, eller?” – det ved jeg så nu, at det skal jeg ikke 🙂

  2. Ea on marts 30th, 2008 21:18

    Og hvis nogen beder en om en velskænket fadøl så bør man blive pænt fornærmet!!

    Alt afhængigt at ansættelses sted, giver det rettighed til at smide vedkommende ud, haha!

  3. Hans Henrik Juhl on april 20th, 2008 06:48

    Hvis drinks med vermouth sælges for billigt, er der ingen der køber dem.

    Og hvis folk beder om en Carlsberg hos os, plejer vi at sige: Nej, du kan få en top.

  4. Michael B on april 20th, 2008 10:46

    Hans Henrik >>
    Hos os er det (desværre) omvendt angående Carlsberg/Ceres – og det er endda en Århus-bar…

  • Om Bartendermagasinet™

    Insider-information fra bartenderlivet - fortalt fra første parket. Tips, tricks, debat og diskussion om bartenderfaget. Læs mere...

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!