Syntetiske blandingprodukter til alkohol – føj!

Det er kommet mig for øre, at producenterne af de syntetiske blandingsprodukter (wannabe-cocktails), som man blander op med spiritus, har god vind i sejlene.

Det skræmmer mig!

Der er simpelthen ikke noget, der slår en håndlavet mojito lavet med friske limeskiver og mynteblade, en god, ikke-sprittet rom og groft, naturligt rørsukker.

Jeg kan selvfølgelig godt se det smarte i, at man kan have en flaske med en væske mixer stående i barskabet i laaang tid, og så bare lige hælde lidt spiritus i, så har man en drink. Eller endnu smartere: et pulver, man bare lige rører op med vand og sprut!

Christ! Et er, at disse produkter har næsten uendelig holdbarhed, hvilket indikerer et unaturligt højt indhold af konserveringsmidler og tilsætningsstoffer – hvordan kan det være indbydende? Noget andet er, at det endnu ikke er lykkedes mig et finde et af disse “drinks”-produkter, der ikke smager syntetisk.

Der, hvor det helt glipper for mig, er når barer og caféer tyer til den løsning – WTF?! Hvis man forventer, at kunderne betaler 30-50 kroner for en sådan drink (hvad vel er det højeste man kan tillade sig,) så skal den sgisme da ikke laves af syntetiske kemiprodukter!

Fandme nej – kom så ind i kampen!

Skal man endelig bruge noget. Tag produkter der levere kvalitet. Eksempelvis Monin sirup.

4 Kommentarer

  1. Synes artiklen skærer produkterne over en kam uden at kigge nærmere på egentligt indhold osv.

    Vi kender vel alle produkter som fx. finest call som nok er et af de største mærke på dette område.

    Og ja deres produkter indbyder ikke ligefrem til sammenligning mellem naturlige produkter.

    Men nu er Monin jo fx kommet frem med et Puré produkt der skulle være baseret på min. 50% frugt til fx strawberry drinks.

    Disse produkter har jeg nu brugt i ca. ½ år og må indrømme at det faktisk er et lækkert produkt at bruge. Man skal naturligvis (som med alle andre produkter) tænke sig om og bruge det fornuftigt og så det passer sammen med stedets standard.

    Jeg vil i hvert fald komme med den påstand at jeg kan lave en Frozen Strawberry Daiqueri med monin puré der til fulde kan matche de fleste andres naturlige version af samme.

    • Hej Jens,

      du kan have ret i, at jeg skærer alle produkterne over en kam, men her mener jeg faktisk det er berettiget. Forstået på den måde, at der er så meget ulækkert stads på markedet, at det overdøver de få… gode?

      I forbindelse med, at du nævner Monin’s puréer (som jeg dog ikke mindes at have smagt), har jeg følgende kommentar:
      Jeg anerkender afgjort kvaliteten af Monin’s produkter, og er langt hen af vejen stor tilhænger af deres sirupper. Men når du nævner, at de kommer med en puré med 50% frugt, så tænker jeg lige: “Hvad består de resterende 50% så af?”

      Jeg sidder tilbage med forundring over, hvorfor de så ikke laver en puré med 100% frugt – og ja, det er jo for at det skal være nemt for brugeren – men så er jeg tilbage hvor jeg startede: Vil man virkelig sælge den slags cocktails, frem for at lave dem fra bunden.

      Der er et marked – nøjagtig ligesom der er et marked for frysemad og junkfood (uden i øvrigt at drage yderligere paralleller mellem de to produkttyper).

  2. Monin er et virkelig udemærket mærke. De er jo også specialiseret i at være de mest anerkendte, hva det gælder kvalitet og smag, men dog må jeg sige at en frozen straberry daiqueri med rigtige jordbær, sukkersirup etc. etc. er noget at det bedste på en varm sommerdag, men Monins puré gør det godt, og er perfekt på en travl arbejdplads.

    Men du har fandme ret Michael, det er edermandme ulækkert med det der Finest Call stads, det hører ikke hjemme i nogen bar, og burde ikke sættes over disken.

    Basta!

    • Mike,

      lige til info, så har jeg aldrig specifikt nævnt Finest Call – ingen nævnt, ingen glemt (, ingen sagsanlæg) 😉

      Men nej, det burde det ikke…!

Leave a Reply