Alkohol vægtfylde-tabel (alcohol density chart)

formula.pngFor at kunne lagdele forskellige spiritustyper, er det vigtig at starte med den tungeste, derefter den næst-tungeste og så fremdeles. Dette er vigtigt, da de forskellige væsker ellers blot vil blandes i glasset (og så ryger lidt af idéen jo).

Se også: Prøv et cocktailkursus

Herunder finder du en oversigt over en række forskellige spiritussers vægtfylde. Jo større forskel der er på vægtfylden, jo nemmere foregår lagdelingen.

En tommelfingerregel er i øvrigt, at jo lavere alkohol-procent, jo mere sukker = tungere væske.

(Oversigten er ikke fuldstændig, så hvis du ligger inde med tal for en væske, der ikke er her, skal du være meget velkommen til at nævne det i kommentarerne, så sørger jeg for at opdatere tabellen.)

Navn Vægtfylde
Grenadine 1.18
Creme de Cassis 1.18
Anisette 1.175
Crème de Noyaux 1.165
Creme de Almond 1.16
Creme de Banana 1.14
Creme de Cacao 1.14
Hvid Crème de Cacao 1.14
Coffee Liquor 1.13
Parfrait d’Amour 1.13
Cherry liqueur 1.12
Grøn Crème de Menthe 1.12
Strawberry liqueur 1.12
Hvid Crème de Menthe 1.12
Blue Curacao 1.11
Galliano 1.11
Amaretto 1.10
Brombær Liquor 1.10
Abrikos Liquor 1.09
Tia Maria 1.09
Triple sec 1.09
Drambuie 1.08
Frangelico 1.08
Appelsin Curacao 1.08
Campari 1.06
Apricot brandy 1.06
Brombær brandy 1.06
Cherry brandy 1.06
Peach brandy 1.06
Yellow Chartreuse 1.06
Midori Melon Liquor 1.05
Rock and Rye 1.05
Benedictine 1.04
Brandy 1.04
Cherry Liquor 1.04
Cointreau 1.04
Kummel 1.04
Peach liqueur 1.04
Peppermint schnapps 1.04
Sloe gin 1.04
Grøn Chartreuse 1.01
Vand 1.00
Tuaca 0.98
Southern Comfort 0.97

(Alcohol density chart, courtesy of various sources)

Held og lykke med “kunstværkerne” 🙂

Be the first to comment

Leave a Reply