Alkohol vægtfylde-tabel (alcohol density chart)

Af

formula.pngFor at kunne lagdele forskellige spiritustyper, er det vigtig at starte med den tungeste, derefter den næst-tungeste og så fremdeles. Dette er vigtigt, da de forskellige væsker ellers blot vil blandes i glasset (og så ryger lidt af idéen jo).

Herunder finder du en oversigt over en række forskellige spiritussers vægtfylde. Jo større forskel der er på vægtfylden, jo nemmere foregår lagdelingen.

En tommelfingerregel er i øvrigt, at jo lavere alkohol-procent, jo mere sukker = tungere væske.

(Oversigten er ikke fuldstændig, så hvis du ligger inde med tal for en væske, der ikke er her, skal du være meget velkommen til at nævne det i kommentarerne, så sørger jeg for at opdatere tabellen.)

Navn Vægtfylde
Grenadine 1.18
Creme de Cassis 1.18
Anisette 1.175
Crème de Noyaux 1.165
Creme de Almond 1.16
Creme de Banana 1.14
Creme de Cacao 1.14
Hvid Crème de Cacao 1.14
Coffee Liquor 1.13
Parfrait d’Amour 1.13
Cherry liqueur 1.12
Grøn Crème de Menthe 1.12
Strawberry liqueur 1.12
Hvid Crème de Menthe 1.12
Blue Curacao 1.11
Galliano 1.11
Amaretto 1.10
Brombær Liquor 1.10
Abrikos Liquor 1.09
Tia Maria 1.09
Triple sec 1.09
Drambuie 1.08
Frangelico 1.08
Appelsin Curacao 1.08
Campari 1.06
Apricot brandy 1.06
Brombær brandy 1.06
Cherry brandy 1.06
Peach brandy 1.06
Yellow Chartreuse 1.06
Midori Melon Liquor 1.05
Rock and Rye 1.05
Benedictine 1.04
Brandy 1.04
Cherry Liquor 1.04
Cointreau 1.04
Kummel 1.04
Peach liqueur 1.04
Peppermint schnapps 1.04
Sloe gin 1.04
Grøn Chartreuse 1.01
Vand 1.00
Tuaca 0.98
Southern Comfort 0.97

(Alcohol density chart, courtesy of various sources)

Held og lykke med “kunstværkerne” 🙂

Om forfatteren: Michael Kjeldsen

Michael har arbejdet som bartender flere steder i Århus' natteliv i mere end 6 år. I dag arbejder han ikke længere som bartender (han bor ikke engang i Århus længere), men bruger istedet tiden som blandt andet skribent og idéudvikler i København. Michael skriver om alt med himmel og jord, der har bare den mindste relation til bartendermiljøet.

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

One Response to “Alkohol vægtfylde-tabel (alcohol density chart)”

  1. Tip: Farverige isterninger | Bartendermagasinet on april 20th, 2008 20:02

    […] flotte drinks og cocktails, er via lagdeling af alkohol eller lagdeling af sodavand. (Se i øvrigt Bartendermagasinets alkohol vægtfyldetabel, der gør det lettere at lagdele […]

  • Om Bartendermagasinet™

    Insider-information fra bartenderlivet - fortalt fra første parket. Tips, tricks, debat og diskussion om bartenderfaget. Læs mere...

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!