For at kunne lagdele forskellige spiritustyper, er det vigtig at starte med den tungeste, derefter den næst-tungeste og så fremdeles. Dette er vigtigt, da de forskellige væsker ellers blot vil blandes i glasset (og så ryger lidt af idéen jo).
Se også: Prøv et cocktailkursus
Herunder finder du en oversigt over en række forskellige spiritussers vægtfylde. Jo større forskel der er på vægtfylden, jo nemmere foregår lagdelingen.
En tommelfingerregel er i øvrigt, at jo lavere alkohol-procent, jo mere sukker = tungere væske.
(Oversigten er ikke fuldstændig, så hvis du ligger inde med tal for en væske, der ikke er her, skal du være meget velkommen til at nævne det i kommentarerne, så sørger jeg for at opdatere tabellen.)
Navn | Vægtfylde |
Grenadine | 1.18 |
Creme de Cassis | 1.18 |
Anisette | 1.175 |
Crème de Noyaux | 1.165 |
Creme de Almond | 1.16 |
Creme de Banana | 1.14 |
Creme de Cacao | 1.14 |
Hvid Crème de Cacao | 1.14 |
Coffee Liquor | 1.13 |
Parfrait d’Amour | 1.13 |
Cherry liqueur | 1.12 |
Grøn Crème de Menthe | 1.12 |
Strawberry liqueur | 1.12 |
Hvid Crème de Menthe | 1.12 |
Blue Curacao | 1.11 |
Galliano | 1.11 |
Amaretto | 1.10 |
Brombær Liquor | 1.10 |
Abrikos Liquor | 1.09 |
Tia Maria | 1.09 |
Triple sec | 1.09 |
Drambuie | 1.08 |
Frangelico | 1.08 |
Appelsin Curacao | 1.08 |
Campari | 1.06 |
Apricot brandy | 1.06 |
Brombær brandy | 1.06 |
Cherry brandy | 1.06 |
Peach brandy | 1.06 |
Yellow Chartreuse | 1.06 |
Midori Melon Liquor | 1.05 |
Rock and Rye | 1.05 |
Benedictine | 1.04 |
Brandy | 1.04 |
Cherry Liquor | 1.04 |
Cointreau | 1.04 |
Kummel | 1.04 |
Peach liqueur | 1.04 |
Peppermint schnapps | 1.04 |
Sloe gin | 1.04 |
Grøn Chartreuse | 1.01 |
Vand | 1.00 |
Tuaca | 0.98 |
Southern Comfort | 0.97 |
(Alcohol density chart, courtesy of various sources)
Held og lykke med “kunstværkerne” 🙂
Leave a Reply
Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.