Barlebber

Jeg har, som tidligere nævnt, været bartender i efterhånden en 5 års tid, og det kommer der af og til nogle skægge episoder ud af. Her er en af dem:

For nogle år siden var jeg på job, og der var sådan rimelig meget knald på – ikke så vi blev overfaldet i baren, men bare sådan vi-har-travlt-men-ikke-for-travlt-agtigt. Klokken var vel hen af 02:00, og live-bandet var lige gået på for sidste gang denne aften, da jeg spottede en, skal vi sige ret så sød tøs kæmpe sig frem mod bardisken.

Bag hende holdt en mindst lige så lækker pige sig tæt ved – “En veninde, wrauw” var min første tanke… og jeg fik ret.
Jeg skyndte mig at færdiggøre min igangværende ekspedition, og da jeg vendte mig om ramte min kæbe næsten gulvet. Lige foran mig stod der gud hjælpe mig to møglækre tøser og kyssede!

Se også: Prøv et cocktailkursus

Nu er det sådan, at når flotte piger nærmer sig fulde mennesker, ja så er det ikke til at gætte, hvad det kan ende med – og hvis de tilmed står og kysser, ja så er fanden jo løs. Selvfølgelig skulle den stive stodder, på deres alder +10, lige markere sig. Han begynder at sidde og prikke til den forreste af de to. Altså rigtig irriterende sidde og afbryde dem.

Man er jo en gentleman, så jeg rækker hurtigt over baren, griber om hans håndled og beder ham venligt, men bestemt, om at lade være med at forstyrre dem, mens jeg står og kigger på, at de snaver. Det er midlertidig lykkes ham at få deres opmærksomhed, og de stopper, hvorefter den ene henvender sig til mig:

“Jeg vil gerne have 2 tequila og to Bacardi Limon”.
“Fint” tænker jeg – jeg ved at nogle mennesker drikker Bacardi Limon-shots med appelsin og sukker, men gentager lige ordren for en sikkerheds skyld. Hun nikker bekræftende.

Jeg serverer shotsene, og idet jeg stiller Bacardi Limon’erne foran hende glor hun underligt på mig. Jeg spørger om hun skal have citron med, for vi har ingen appelsin. Hendes ansigt trækker sig i endnu mærkeligere folder!
Hun spørger, hvad det er, og jeg svarer:

“Bacardi Limon, som du bad om!”
“Dem har jeg aldrig bestilt,” siger hun, men det har hun jo…?!

Pludselig går det op for mig – hun bestilte ikke Bacardi Limon, men i stedet Bacardi/Lemon! Pling! Hun glor olmt på mig, mens jeg prøver at redde mig ud af miseren, mens jeg inderst inde bander over, at hun ikke bare kunne have talt lidt tydeligere, eller måske endda bare have bestilt en rom/lemon (vi fører slet ikke Bacardi – vi har andre mærker).

Jeg hælder is og sprut i glassene, og vender mig om til sodavandsmaskinen, da mine ben ekser under mig. De står nu helt åbenlyst og snaver i hinanden – til stor fryd for alle i nærheden.

Jeg famler med maskinen, og får til sidst hældt sodavand oveni rommen, puttet sugerør i, modtager penge og må lige tage to minutter indtil mit hjerte er faldet til ro, efter de har forladt baren.

Jeg genoptager arbejdet, men der er ikke gået fem minutter, så er den ene af pigerne oppe i baren igen (den samme som bestilte). Jeg har midlertidig ikke selv mulighed for at ekspedere hende, så bar-manageren tager hende – jeg når lige at opleve, at hun ikke ser på mig med mildere øjne end før…

Bar-manageren siger noget til mig på engelsk, der bare lyder som blablabla i mine ører, og jeg opgiver at forstå hvad han sagde.
Da han er færdig med at hjælpe hende, smutter han, hvorefter jeg lige tager mod til mig, og kækt siger “I behøver altså ikke gå hele vejen ind bagved for at kysse. I må meget gerne stå i baren og gøre det” til hende.
Hun kigger på mig, og svarer koldt: – “Da ikke så længe du serverer forkerte drinks til os!” – jeg står uforstående tilbage, mens hun drejer rundt og forlader baren.

Min første tanke er, at hun stadig er sur over det med shotsene. Totalt “jeg-glemmer-aldrig-det-her”!
Bar-manageren står ved siden af mig og griner højt, stikker mig pigens drink og beder mig tage et sip… Der går der et lys op for mig for anden gang den aften.

Jeg har trykket på danskvand-knappen i stedet for lemon-knappen, fordi jeg var ukoncentreret mens jeg stod og savlede over dem kysse!

Men tilbage til temaet.
Hvad er det, der får piger til at stå og kysse og lege lesbiske i baren? – Jeg mener, man ser da ikke to fyre stå i baren og kysse (og de ville sikkert også ryge ud hurtigere end jeg kan få en pige til at komme).

Hvorfor? For at provokere? Drille? Eller hvad?

Og hvor mange fortsætter når aftenen er slut, og hverdagen melder sig?

Someone, please enlighten me!

(Denne artikel er tidligere blevet bragt i et online magasin, men den er god nok, det er undertegnede, der er den oprindelige forfatter.)

4 Kommentarer

 1. Ohøj sømand!! He he ja hvorfor gør tøsepiger mon sådan noget. 🙂 Kan vel ikke afskrive mig selv fra at sige at jeg da også har kørt det lille trick i baren.. Det giver mulighed for gratis drinks og hvis man har lidt kriller i kagedåsen en aften så er det heller ikke en helt dum metode til at ladt gutterne vide at man er lidt af en vildkat! 🙂 Men jeg må da indrømme at de gange jeg har stået på den anden side af baren og set barlebberne (det klammeste ord EVER) – så er det sq egentlig ikke det mest charmerende syn.. men altså jeg vil sige at det virker på jer af drenge!! – I er sq lidt for nemme engang imellem.. og som du selv fik det formuleret meget pænt så blev du jo også lettere forfjamsket og der er sq da ik noget sjovere end at kunne hyle en garvet bartender ud af den… 🙂

 2. Hejsa – nu er det godt nok år siden det her indlæg blev posted men vil alligevel lige komme med en kommentar (:
  Jeg er nemlig en pige der flere gange har kysset med mine veninder, selvom jeg altså er hetroseksuel og kun bliver forelsket i fyre (:

  Grunden til jeg kysser med piger er at det er “ufarligt” på den måde at jeg ved der ikke lægger mere i det – hvorimod hvis man kysser med en dreng lægges der ofte tanker i om hvad det vil føre til…

  en anden grund er at jeg godt kan lide at kysse. Men jeg gider sjældent mere end det – med mindre jeg er faldet for en fyr – eller han bare er virkelig charmerende (; Så jeg kysser – men med piger.

  en sidste grund er at jeg er fuld når jeg kysser med piger.. og flere gange er vi blevet “udfordret” – af fyre sjovt nok 😛

  • Hej Signe, det er egentlig interessant, det med, at det er mere uforpligtende at kysse med veninderne – mere “ufarligt”, som du selv skriver 🙂

   Men vi er nok mange der stadig ikke helt forstår det – det svarer jo ikke til, at to fyre står og gør det samme…

Leave a Reply