Historien bag drinken (eller shottet) B-52 er diffus — grænsende til ukendt — med ihvertfald er det temmelig sikkert og vist, at den er opkaldt efter de amerikanske bombefly B52’ere (eller Flying Fortresses), der blev brugt under 2. Verdenskrig.
Om navnet så kommer af, at effekten af drinken er den samme som at blive ramt af en bombe, kan vi blot gisne om, men drikker du nok af dem, er det garanteret, at du går ud som et lys.
Ingredienser
- 2 cl kaffelikør (Kahlua eller Tia Maria)
- 2 cl Bailey’s Irish Cream
- 2 cl Grand Marnier
Fremgangsmåde
- Kaffelikør, Bailey’s og Grand Marnier lagdeles i et martini- eller shooter-glas.
- Et sugerør og en æske tændstikker serveres sammen med drinken.
- Grand Marnier’en antændes, og sugerøret stikkes i drinken, hvorefter den drikkes i et drag – inden sugerøret smelter.
- Drinken kan også nydes uden ild.
Variationer
Der findes flere variationer af B-52’eren, fælles for dem alle er, at de lagdeles. (I nedenstående liste hældes den førstnævnte spiritus først i glasset, og så fremdeles):
B-53
- 1 del Kaffelikør
- 1 del Bailey’s Irish Cream
- 1 del Vodka
B-54
- 1 del Amaretto
- 1 del Kaffelikør
- 1 del Bailey’s Irish Cream
B-55
- 1 del Kaffelikør
- 1 del Bailey’s Irish Cream
- 1 del Absinthe
B-5200
- 1 del Kaffelikør
- 1 del Bailey’s Irish Cream
- 1 del Woods 100% rom