White Russian og Black Russian

Af

white-russian

Selvom man umiddelbart skulle tro det, så stammer cocktailen White Russian ikke fra Rusland (og heller ikke Hviderusland). Ifølge The Oxford English Dictionary nævnes cocktailen første gang i 1965, i Oakland Tribune.

Navnet er derimod hentet hos The White Russians, der var en gruppe anti-bolsjevikker under den russiske borgerkrig i 1917-1923.

White Russian er en temmelig tung cocktail, der hører til efter maden, og den hører da også under IBA’s After Dinne-cocktails. Den er nem at lave, og kræver ganske få ingredienser:

Ingredienser

  • 5 cl vodka
  • 2 cl kaffelikør (fx Kahlua eller Tia Maria)
  • 3 cl fløde (eller mælk)

(Personligt synes jeg, at fløde bliver for tungt, så jeg foretrækker selv at bruge sødmælk istedet.)

Fremgangsmåde

  1. Vodka og kaffelikør hældes i et old fashioned glas.
  2. Glasset fyldes op med is.
  3. — (Du har nu en Black Russian)
  4. Fyld op med fløde – hæld det forsigtigt over, så det lægger sig oven på spiritusen.
  5. Rør forsigtigt rundt.
  6. — (Du har nu en White Russian)
  7. Servér.

Videovejledning

Official IBA cocktail: White Russian

Om forfatteren: Michael Kjeldsen

Michael har arbejdet som bartender flere steder i Århus' natteliv i mere end 6 år. I dag arbejder han ikke længere som bartender (han bor ikke engang i Århus længere), men bruger istedet tiden som blandt andet skribent og idéudvikler i København. Michael skriver om alt med himmel og jord, der har bare den mindste relation til bartendermiljøet.

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

Det er desværre ikke muligt at kommentere denne artikel.

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!