White Russian og Black Russian

0

Selvom man umiddelbart skulle tro det, så stammer cocktailen White Russian ikke fra Rusland (og heller ikke Hviderusland). Ifølge The Oxford English Dictionary nævnes cocktailen første gang i 1965, i Oakland Tribune.

Navnet er derimod hentet hos The White Russians, der var en gruppe anti-bolsjevikker under den russiske borgerkrig i 1917-1923.

White Russian er en temmelig tung cocktail, der hører til efter maden, og den hører da også under IBA’s After Dinne-cocktails. Den er nem at lave, og kræver ganske få ingredienser:

Ingredienser

  • 5 cl vodka
  • 2 cl kaffelikør (fx Kahlua eller Tia Maria)
  • 3 cl fløde (eller mælk)

(Personligt synes jeg, at fløde bliver for tungt, så jeg foretrækker selv at bruge sødmælk istedet.)

Fremgangsmåde

  1. Vodka og kaffelikør hældes i et old fashioned glas.
  2. Glasset fyldes op med is.
  3. — (Du har nu en Black Russian)
  4. Fyld op med fløde – hæld det forsigtigt over, så det lægger sig oven på spiritusen.
  5. Rør forsigtigt rundt.
  6. — (Du har nu en White Russian)
  7. Servér.

Videovejledning

Official IBA cocktail: White Russian

Share.

Comments are closed.