Hvad skal der være i baren (hjemmebar)

Der har altid været et eller andet over det, at have en lækker hjemmebar. En bar, hvor familie, venner og bekendte kan komme på visit, hvor der kan hygges, festes, leges og udfordres.

Hvis du har mod på at udforske bartenderfaget, og virke seriøs, er det derfor vigtigt at have det rigtige udstyr, for at kunne imødekomme ønsker fra dine besøgende. Dette gælder såvel i hjemmebaren, som på en professionel natklub.

Alt med måde

Det er selvfølgelig klart, at en hyggelig lille hjemmebar ikke kræver spiritustyper i samme omfang som den professionelle bar, og det er også vigtigt, at hjemmebaren afspejler dine ønsker til, hvad der skal være på hylden. Med det sagt, så kommer her mit bud på, hvad en “basis-bar” bør indeholde:

  • Spiritus
    • Vodka
    • Rom (lys + mørk)
    • Gin
    • Whisky
  • Mixere
    • Cola
    • Sprite/7-up
    • Lemon
    • Juice
      • Appelsin
      • Æble
      • Ananas
    • Isterninger (isterning-poser i fryseren er både nemt og hygiejnisk)
    • Rose’s cordials (lime, grenadine, triple sec, blue curaçao, cassis)

Udstyr i din hjemmebar

  • Redskaber
    • Cocktail shaker (en meljævner kan også bruges)
    • Målebæger (1cl + 2cl)
    • Glas
      • Highball
      • Shotglas
      • Tumbler
      • (hav gerne lidt forskellige, pæne/sjove glas. Kig eventuelt på dit lokale loppemarked.)
    • Oplukker

Find drinksopskrifter

  • Opskrifter
    • Online drinksdatabaser
    • Opskriftbøger (Kig ved boghandleren, antikvarforretninger, supermarkedet – der findes et hav af dem.)
    • Hent inspiration på dit yndlings-gå-i-byen-sted
    • Forhør dig hos venner og bekendte

Husk, at dette er min anbefaling, hvis du vil virke seriøs. Du kan muligvis finde andre lister, andre steder – nogle med mere indhold, andre med mindre. Det vigtigste er dog, at du tilpasser baren til dine behov. Er du fx helt vild med portvin, så er det jo helt naturligt at have et par flasker stående af det; er body-tequila din absolutte favorit, ja så skal der selvfølgelig være tequila, salt og citron i baren.

Hold øje med holdbarheden

Med hensyn til mixerne, så er det vigtigt, at du husker at opbevare dem korrekt – på køl. Det er heller ikke sådan, at du konstant har det hele stående, det handler om forberedelse, så drik du bare juicen til morgenmad – bare husk at købe nyt, inden du får gæster 🙂

Med alt dette sagt, så ønsker jeg dig held og lykke med din nye hjemmebar. Er der noget af det ovenstående, du ikke mener giver mening, så spørg endelig løs.

3 Kommentarer

  1. Jeg vil starte med at sige at det er en fantastisk blog du har gang i… det er god læsning 🙂

    jeg synes bare at der mangler flødeskum på listen… man kan sagtens have sådan en dåse flødeskum til at stå på køl i baren, den bliver heller ikke lige gammel med det samme.

  2. Villanova,

    Mange tak for de rosende ord 🙂

    Med hensyn til flødeskum i basisbaren, så kan jeg sagtens følge dig, og hvis man har præference for fx Galliano hotshots eller Irish Coffee, så er det jo et must. Personligt har jeg ikke en sådan stående, da det er overordentligt sjældent, jeg skal bruge flødeskum. Så hellere indkøbe en når jeg ved jeg skal bruge den.

    Ideelt set vil jeg hellere bruge min gasladede, der laver flødeskum af frisk fløde, men det er en helt anden snak 😉

    /mvh

  3. Haha det var da sjovt.
    Jeg var 100% sikker på, at jeg var den eneste person i hele verden, der brugte en meljævner som shaker:D

    PS: En fantastisk artikel

    Keep up the good work

Kommentarerne er lukkede.