Syntetiske blandingprodukter til alkohol – føj!

Date:

Share post:

Det er kommet mig for øre, at producenterne af de syntetiske blandingsprodukter (wannabe-cocktails), som man blander op med spiritus, har god vind i sejlene.

Det skræmmer mig!

Der er simpelthen ikke noget, der slår en håndlavet mojito lavet med friske limeskiver og mynteblade, en god, ikke-sprittet rom og groft, naturligt rørsukker.

Jeg kan selvfølgelig godt se det smarte i, at man kan have en flaske med en væske mixer stående i barskabet i laaang tid, og så bare lige hælde lidt spiritus i, så har man en drink. Eller endnu smartere: et pulver, man bare lige rører op med vand og sprut!

Christ! Et er, at disse produkter har næsten uendelig holdbarhed, hvilket indikerer et unaturligt højt indhold af konserveringsmidler og tilsætningsstoffer – hvordan kan det være indbydende? Noget andet er, at det endnu ikke er lykkedes mig et finde et af disse “drinks”-produkter, der ikke smager syntetisk.

Der, hvor det helt glipper for mig, er når barer og caféer tyer til den løsning – WTF?! Hvis man forventer, at kunderne betaler 30-50 kroner for en sådan drink (hvad vel er det højeste man kan tillade sig,) så skal den sgisme da ikke laves af syntetiske kemiprodukter!

Fandme nej – kom så ind i kampen!

Skal man endelig bruge noget. Tag produkter der levere kvalitet. Eksempelvis Monin sirup.

Previous article
Next article

4 COMMENTS

  1. Synes artiklen skærer produkterne over en kam uden at kigge nærmere på egentligt indhold osv.

    Vi kender vel alle produkter som fx. finest call som nok er et af de største mærke på dette område.

    Og ja deres produkter indbyder ikke ligefrem til sammenligning mellem naturlige produkter.

    Men nu er Monin jo fx kommet frem med et Puré produkt der skulle være baseret på min. 50% frugt til fx strawberry drinks.

    Disse produkter har jeg nu brugt i ca. ½ år og må indrømme at det faktisk er et lækkert produkt at bruge. Man skal naturligvis (som med alle andre produkter) tænke sig om og bruge det fornuftigt og så det passer sammen med stedets standard.

    Jeg vil i hvert fald komme med den påstand at jeg kan lave en Frozen Strawberry Daiqueri med monin puré der til fulde kan matche de fleste andres naturlige version af samme.

    • Hej Jens,

      du kan have ret i, at jeg skærer alle produkterne over en kam, men her mener jeg faktisk det er berettiget. Forstået på den måde, at der er så meget ulækkert stads på markedet, at det overdøver de få… gode?

      I forbindelse med, at du nævner Monin’s puréer (som jeg dog ikke mindes at have smagt), har jeg følgende kommentar:
      Jeg anerkender afgjort kvaliteten af Monin’s produkter, og er langt hen af vejen stor tilhænger af deres sirupper. Men når du nævner, at de kommer med en puré med 50% frugt, så tænker jeg lige: “Hvad består de resterende 50% så af?”

      Jeg sidder tilbage med forundring over, hvorfor de så ikke laver en puré med 100% frugt – og ja, det er jo for at det skal være nemt for brugeren – men så er jeg tilbage hvor jeg startede: Vil man virkelig sælge den slags cocktails, frem for at lave dem fra bunden.

      Der er et marked – nøjagtig ligesom der er et marked for frysemad og junkfood (uden i øvrigt at drage yderligere paralleller mellem de to produkttyper).

  2. Monin er et virkelig udemærket mærke. De er jo også specialiseret i at være de mest anerkendte, hva det gælder kvalitet og smag, men dog må jeg sige at en frozen straberry daiqueri med rigtige jordbær, sukkersirup etc. etc. er noget at det bedste på en varm sommerdag, men Monins puré gør det godt, og er perfekt på en travl arbejdplads.

    Men du har fandme ret Michael, det er edermandme ulækkert med det der Finest Call stads, det hører ikke hjemme i nogen bar, og burde ikke sættes over disken.

    Basta!

    • Mike,

      lige til info, så har jeg aldrig specifikt nævnt Finest Call – ingen nævnt, ingen glemt (, ingen sagsanlæg) 😉

      Men nej, det burde det ikke…!

Comments are closed.

spot_img

Related articles

MONIN vinder “Best European Food & Beverage Supplier 2025” – en markant sejr for kaffe- og cocktailscenen

MONIN er blevet kåret som “Best European Food & Beverage Supplier 2025” ved European Coffee Symposium i Berlin. En markant anerkendelse af brandets rolle i kaffe-, cocktail- og hospitalitybranchen – og et stærkt signal til professionelle over hele Europa.

Ny EU-dom: Alkoholfri drikke må ikke kaldes “gin” – heller ikke som ‘non-alcoholic gin’

EU-dommen slår fast: Hvis en drik ikke indeholder alkohol, må den ikke markedsføres eller kaldes “gin” — heller ikke som “non-alcoholic gin” eller lignende. Det betyder, at alkoholfri “gin-alternativer” bliver nødt til at droppe navnet gin og finde et alternativt navn, selv om flasken klart angiver, at drikken er uden alkohol. Beslutningen kommer efter en klage mod en producent, der markedsførte en drik som ”Virgin Gin Alkoholfr

Mount Gay lancerer ny Silver – et frisk pust til hvid rom

Den klassiske romproducent Mount Gay relancerer sin premium-white rum som Mount Gay Silver — en rom der kombinerer traditionelt pot-still destillat med avanceret filtrering og fadlagring for at skabe en mere kompleks hvid rom end typisk. Silver bringer ny energi til bartendere og rumentusiaster med frisk, aromatisk profil og stor fleksibilitet i cocktails.

Marie Brizard Wine & Spirits har købt en majoritetsandel i Interbrands Denmark

Den franske koncern Marie Brizard Wine & Spirits har opkøbt en majoritetsandel af Interbrands Denmark, en af landets mest erfarne distributører. Opkøbet kan få mærkbare konsekvenser for barer, restauranter og detailhandlen, da MBWS’ brands – som Marie Brizard-likører, sirupper og Sobieski Vodka – kan få øget synlighed og aktivitet på det danske marked. Interbrands får samtidig stærkere international opbakning, hvilket kan åbne for nye lanceringer, større markedsføring og et mere fokuseret brandsetup.