Ingen julefrokost uden snaps, og i år lanceres en ægte økologisk juleaquavit fra svenske O.P. Anderson. ’O.P. Anderson Julaquavit’ har julede noter af bitter orange og cognac, men er krydret med kommen, anis og fennikel som sin originale storebror i aquavitporteføljen, hvilket gør den særdeles velegnet til det traditionelle, danske julefrokostbord.
Der er ikke noget så julet som den lille skarpe i snapseglasset til julefrokostens bugnende bord. Men nu er den lille skarpe blevet endnu mere julet med O.P. Andersons lancering af en økologisk aquavit, der bærer det svenskklingende navn ’Julaquavit’. Den nye juleaquavit er, lige som den originale aquavit i aquavithusets portefølje, krydret med kommen, anis og fennikel, der frembringer den genkendelige lakridsduft. Den julede smag sikres gennem noter af bitter orange og cognac, som giver snapsen en fyldig og afrundet smag.
Se også: Årets julesnaps
Der er kælet for juleaquavitten, som har modnet i egetræsfade i seks måneder, så den opnår en velafbalanceret og kompleks karakter. Når aquavitten er færdig med at lagre, hældes den på flasker, der med et fint rødt design er tiltænkt at komplimentere julefrokostbordet, hvor smagen står særdeles godt til såvel sild, laks og lune retter ligesom den er velegnet til lagrede oste.
Se også: Årets påskesnaps
Fjerde variant fra det 124 årige aquavithus
’O.P. Anderson Julaquavit’ er fjerde aquavit i porteføljen fra det hæderkronede
svenske aquavithus, der har eksisteret siden 1891. O.P Anderson Aquavit blev
oprindeligt lanceret til ære for den svenske industrimand, Oluf Peter Anderson af sønnen Carl Gustav i forbindelse med Göteborg-udstillingen, der fandt sted 15 år efter farens død. Far og søn havde sammen drevet spiritusfabrikken, og den store industriudstilling i Göteborg var en oplagt mulighed for at hylde entreprenøren og spritfabrikanten ved at skabe en helt særlig kvalitetssnaps, der sidenhen har vakt begejstring til mange festlige lejligheder.
Se også: Prøv et cocktailkursus