Tip: Hvordan man lagdeler sodavand

Af

Lagdelt cocktailDet er forholdsvis nemt at lagdele spirituosa med forskellig vægtfylde. Men hvad nu med sodavand, hvor kulsyren ikke just hjælper på det?

Tricket er faktisk forholdsvis simpelt:

  • Først hælder du den første sodavand op almindeligt.
  • Dernæst sætter du tommelfingeren på åbningen af den næste flaske.
  • Ryst den, og spray forsigtigt et lag sodavand oven på det forrige.
  • Du kan gentage øvelsen så mange gange du vil, men det kræver træning at få pæne lag hver gang.

Du kan fx prøve at skabe flag-farver:

  • Rød/hvid
  • Rød/hvid/rød
  • Grøn/hvid/orange
  • etc.

Håber du kan bruge tippet 🙂

Om forfatteren: Michael Kjeldsen

Michael har arbejdet som bartender flere steder i Århus' natteliv i mere end 6 år. I dag arbejder han ikke længere som bartender (han bor ikke engang i Århus længere), men bruger istedet tiden som blandt andet skribent og idéudvikler i København. Michael skriver om alt med himmel og jord, der har bare den mindste relation til bartendermiljøet.

billede af brev

UPDATE: Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du med fordel tilmelde dig vores mailingliste, hvor du får en email, hver gang der er nyt indhold herinde.
Du kan også finde vores RSS-feed her.

Begge dele er 100% gratis (og super nemme) at bruge.

Din email-adresse:

Flere artikler

Kommentarer & debat

3 Responses to “Tip: Hvordan man lagdeler sodavand”

  1. Tip: Farverige isterninger | Bartendermagasinet on april 19th, 2008 14:12

    […] måder, hvorpå du kan lave visuelt flotte drinks og cocktails, er via lagdeling af alkohol eller lagdeling af sodavand. (Se i øvrigt Bartendermagasinets alkohol vægtfyldetabel, der gør det lettere at lagdele […]

  2. Smedegaard on januar 21st, 2010 21:09

    Hvordan helt præcist skal sodavanden sprayes i?? Har du evt. en video med dette 😀 ?

  3. Michael Kjeldsen on januar 22nd, 2010 12:15

    Har desværre ikke en video, men jeg plejer at ryste sodavanden godt (med tommelfingeren solidt plantet over åbningen på flasken) og vende flasken på hovedet. Herefter løsner jeg let på fingeren.

    Så snart trykket falder, lukker jeg flasken igen, og ryster grundigt. Jeg kan ikke give den tekniske forklaring på det, men jeg har indtryk af, at jo mindre kulsyre der er tilbage i sodavanden, jo bedre fungerer det.

    Vær dog opmærksom på, at effekten kun opstår kortvarigt, så du skal servere drinken lige efter 🙂

  • Om Bartendermagasinet™

    Insider-information fra bartenderlivet - fortalt fra første parket. Tips, tricks, debat og diskussion om bartenderfaget. Læs mere...

Reklame

  • Lej bartender

    lej bartender!