Mocktails er et voksende fænomen!

Et ny trend er for alvor begyndt at få sin fodfæste i det danske natteliv og samfund. Mocktails eller “alkoholfrie cocktails” er for alvor begyndt at sprede sig i danskernes bevidst hed. Før hen i tiden når man tænkte på en alkoholfrie drink, tænkte man på rom og cola, uden rom. Eller en “virgin sex on the beach”.

De seneste år har flere og flere myndigheder opdaget at en alkoholfrie drink er mere en det, at man bare fjerner alkohollen fra en allerede eksisterende drink, men at “Mocktailen” skal ses på sammme måde som en Cocktail. Man kreerer noget lækker ud fra de ingredienser man benytter og giver gæsten samme smags og duft oplevelse du ville forvente hos en rigtig Cocktail.

Rådet for større færdelssikkerhed, Aka SikkerTrafik her de seneste år udvidet deres alkoholfrie afdeling og tidl. lavet lækre Alkoholfrie drinks og afholdte endda sidste år DM i alkoholfrie drinks. Nu har de i samarbejde med ZLH lavet nogle lækre Mocktail videoer.

Skal du have gæster på besøg, så anbefaler vi bl.a. at du fortryller dine gæster med disse to læskre Mocktails.

Ginger Colada:
1 cm frisk ingefær
3 cl Kokoscreme
1 cl limesaft
10 cl Æblejuice
Isterninger

Skær ingefæren i små stykker og kom i dit shaker glas. Tilsæt limesaften og muddle nu kraftigt, så saften fra ingefæren bliver frigjort. Tilsæt nu is, kokoskreme og æblejuice. Shake Kraftigt! og stir over i at highball glas.

Velbekomme!

 

Se også: Prøv et cocktailkursus

Vampyrblod er en rigtig Halloween Mocktail, som smager skønt og kan drikkes af gamle som unge. Opskriften indeholde granatæble, vindruer, blodappelsin og ginger ale sodavand.

Vampyr blod:
½ Granatæble
4-6 Vindruer
1,5 cl Blodappelsinjuice (findes bl.a. I netto, aldi m.fl.)
Top med Ginger Ale sodavand

Be the first to comment

Leave a Reply