År: 2013

  • Sådan laver du de lækreste cocktails til nytår

    Sådan laver du de lækreste cocktails til nytår

    Årets sidste store festaften står for døren, og i den anledning giver en af Danmarks bedste bartendere sit bud på tre festlige favoritcocktails, som alle kan lave derhjemme.

    Er tiden inde til at finde alternativer til champagne, mousserende vin eller hvad du normalt serverer, når du og dine nytårsgæster skal skåle det nye år ind? Så har Rasmus Juul, bartender på Danmarks bedste cocktailbar Ruby, opskrifter på tre lækre cocktails klar til inspiration.

    – Når man står derhjemme og skal have gang i shakeren, er det en god idé at have en plan, inden man går i gang. Hav styr på, hvad du gerne vil servere og hvornår. Sørg for at ingredienserne er klar og brug lidt tid på at lære opskrifterne at kende. Det ser bare mere tjekket ud, når man udstråler, at man har styr på tingene og har overskud til at fortælle om det, du serverer, siger Rasmus Juul.

    Rasmus Juul er et af de største bartendertalenter, og i år kæmper han med om at repræsentere de danske farver i Diageo World Class, der er bartendernes svar på VM. Han har lavet moderne fortolkninger af klassiske cocktails, der tager udgangspunkt i Tanqueray Ten-gin, whiskyen Johnnie Walker Gold og rommen Ron Zacapa 23.

    “Jasmine”

    Før maden har vi brug for at få sat gang i appetitten. For at gøre det, skal vi bruge noget let, frisk og gerne bittert. Her er et bud på en cocktail, som er ret lige til og ikke kræver den store forberedelse. Jasmine er en frisk cocktail, som har en god balance mellem sødt, surt, bitter, og den vil helt sikkert vække sulten inden middagen.

    • 3 cl. Tanqueray Ten
    • 1,5 cl. Campari
    • 1,5 cl. Cointreau
    • 1,5 cl. citronjuice

    Alle ingredienser shakes med is og sies derefter op i et afkølet cocktailglas og pyntes med appelsinskal.

    ”Bee’s Kiss”

    Efter maden trænger vi til noget dessert. Hvad er mere passende end rom? Her er et bud på en klassisk cocktail, der er nem at lave og som smager helt fantastisk. Bee’s Kiss er lidt til den søde side, som en dessert gerne må være. Den får dog et hint af bitterhed fra friskrevet muskatnød til sidst. En perfekt cocktail til at afslutte middagen på og lade op inden resten af aftenens strabadser.

    • 6 cl. Zacapa 23
    • 3 cl. fløde (let pisket)
    • 2 teskeer honning
    • Muskatnød

    Ingredienserne blandes i en shaker og røres for at opløse honning. Dernæst shakes den med is og sies i et afkølet cocktailglas. Til sidst pyntes den med friskrevet muskatnød.

    ”Penicillin”

    Efter vi har være ude i kulden, skal vi have liv kroppen. Hvorfor ikke servere en krydret whisky- og ingefærcocktail med spark i? Det er en personlig favorit i den kolde vintertid. Den kaldes ”penicillin” og er en super cocktail at sunde sig på efter at have været ude og skyde krudt af.

    • 6 cl. Johnnie Walker Gold
    • 3 cl. friskpresset citronjuice
    • 2 skiver ingefær
    • 2 teskeer honning

    Ingefær muddles (stødes) først. Derefter tilsættes de resterende ingredienser, og der røres lidt for at få opløst honningen. Kom ingredienserne i en shaker, ryst grundigt og si op i et glas med is. Pynt med to skiver ingefær.

  • Juletiden nærmer sig = Aquavit skal der til!

    Juletiden nærmer sig = Aquavit skal der til!

    Julen står for døren, før end vi aner det, og med den følger de mange traditionsrige julefrokoster. En af danskernes foretrukne traditioner til julefrokosten er silden med en god aquavit. Fra vores svenske naboer kan sildemaden nu komplimenteres af både en Original og en Klar variant af økologisk aquavit fra O.P. Anderson.

    Traditionen tro samles vi i december måned med familie, venner og kollegaer om det store julefrokostbord. Og en god aquavit er i den sammenhæng ikke til at komme uden om, hvis juletraditionerne skal holdes i hævd. Ingen sild og rejemad uden en ordentlig snaps.

    Se også: Prøv et cocktailkursus

    Svenske O.P. Anderson er bedst kendt for den originale kryddersnaps, som i mange år har været populær blandt kvalitetsbevidste aquavitnydere i Danmark. O.P. Anderson Original har siden 1891 været velkendt for sin hemmelige og runde krydderblanding med noter af kommen, anis og fennikel. Efter at have tronet i mere end hundrede år kom den nye variant O.P. Anderson til verden. Den klare lillebror er baseret på samme krydderblanding som sin storebror, men har fået et frisk pift med toner af dild og citronskal.

    O.P. Anderson Klar går især godt til havets retter, og er derfor perfekt til karrysild eller en god røget laks. Den originale udgave kan også med fordel nydes til havets retter, herunder især krydret sild. Den går samtidigt, på grund af den lidt tungere og klare smag af spidskommen, godt til grillet kød, den klassiske leverpostej med bacon samt pølser med masser af smag.

    Om man er til et strejf af dild og citron eller ej, er op til den enkelte, men der er nu mulighed for at finde en snaps til enhver smag fra O.P. Anderson på dette års julefrokostbord.

    Omhu og kvalitet i højsæde
    Svenskerne har siden 1891 kælet for deres nationalaquavit O.P. Anderson, der får lov at lagre 8 måneder på egetræsfade for at opnå en god balance og blødhed. Når den er færdiglagret, hældes den på flasker, der med sine grønne og røde farver vil pynte flot på ethvert julebord.

    O. P. Anderson originalO. P. Anderson klar

  • Danmarks bedste bartender skal findes

    Danmarks bedste bartender skal findes

    På tirsdag d. 19. november samles bartendereliten på Strøm Bar i København. I den første af to kvalifikationsrunder skal de dyste om de eftertragtede pladser i en ny nordisk finale i bartenderkonkurrencen Diageo World Class.

     

    I næste uge skydes en ny sæson i gang i verdens største og mest prestigefyldte bartenderkonkurrence Diageo World Class.

    Den populære cocktailbar Strøm danner således rammen om den danske kvalifikationsrunde nummer et. Her står 16 bartendere klar med deres udstyr til at dyste om de første af fem pladser i den nordiske finale i konkurrencen, som kaldes bartendernes VM.

    Her sidder de kyndige cocktail-eksperter Max La Rocca og Daniel Dove klar til at bedømme deltagerne ud fra en række forskellige kriterier. Det er nemlig ikke kun indholdet i glasset, der afgør, hvem der går videre. Bartenderne bedømmes i lige så høj grad på deres teknik, kreativitet, showmanship og ikke mindst på, hvem der kan holde nerverne i ro, når presset hviler på deres skuldre.

    Se også: Prøv et cocktailkursus

    Ny nordisk finale

    Som noget nyt i det sjette konkurrenceår i Diageo World Class, samles de bedste bartendere fra Danmark, Sverige og Norge i en fælles nordisk finale. Den afholdes til juni, hvor ti bartendere fra hvert af de tre lande kæmper mod deres landsmænd om én svensk, én dansk samt én norsk plads i den globale finale. Den afholdes til juli i luksuriøse omgivelser på en endnu ukendt location.

     

    Udover direkte adgang til finalen, er der yderligere hæder på spil for en af de tre nordiske bartendere. Dagens bedste finalist kåres med titlen ’Bartender of the Nordics’ og kan dermed sende et stærkt signal til sine udenlandske bartenderkolleger forud for den globale finale.

    PRAKTISK INFORMATION:

    Venue:

    STRØM

    Niels Hemmingsens Gade 32

    Gråbrødre Torv

    1153 København

     

    Program for burst 1 d. 19.11.2013:

    11.15 – 12.00

    Velkomst ved Diageo

    Information om World Class – visning af 2 videoer

    Præsentation af brands

    12.00 – 13.00

    Præsentation ved Max La Rocca

    13.00 – 14.00

    Frokost for deltagerne

    14.00 – 18.00

    Konkurrence

    Danske burst 1-deltagere i vilkårlig rækkefølge:

     

    • Simon Tolsgaard
    • Daniel Lundberg
    • Kasper Riewe Henriksen
    • Nicolas Skovgaard
    • René Hedeland Larsen
    • David G. Nielsen
    • Soren Krogh Soerensen
    • Anders Arnfred
    • Nikolaj  Brøndsted
    • Stefano Censi
    • Rasmus Juul
    • Martin Johansen
    • Anders Henze-Pedersen
    • Hardeep Rehal
    • Mikkel Stern-Peltz
    • Andreas Maretti

     

    Dommerpanelet

    Max La Rocca, europæisk Diageo World Class-ambassadør

    Daniel Dove, britisk brandambassadør for Zacapa

  • Mocktails er et voksende fænomen!

    Mocktails er et voksende fænomen!

    Et ny trend er for alvor begyndt at få sin fodfæste i det danske natteliv og samfund. Mocktails eller “alkoholfrie cocktails” er for alvor begyndt at sprede sig i danskernes bevidst hed. Før hen i tiden når man tænkte på en alkoholfrie drink, tænkte man på rom og cola, uden rom. Eller en “virgin sex on the beach”.

    De seneste år har flere og flere myndigheder opdaget at en alkoholfrie drink er mere en det, at man bare fjerner alkohollen fra en allerede eksisterende drink, men at “Mocktailen” skal ses på sammme måde som en Cocktail. Man kreerer noget lækker ud fra de ingredienser man benytter og giver gæsten samme smags og duft oplevelse du ville forvente hos en rigtig Cocktail.

    Rådet for større færdelssikkerhed, Aka SikkerTrafik her de seneste år udvidet deres alkoholfrie afdeling og tidl. lavet lækre Alkoholfrie drinks og afholdte endda sidste år DM i alkoholfrie drinks. Nu har de i samarbejde med ZLH lavet nogle lækre Mocktail videoer.

    Skal du have gæster på besøg, så anbefaler vi bl.a. at du fortryller dine gæster med disse to læskre Mocktails.

    Ginger Colada:
    1 cm frisk ingefær
    3 cl Kokoscreme
    1 cl limesaft
    10 cl Æblejuice
    Isterninger

    Skær ingefæren i små stykker og kom i dit shaker glas. Tilsæt limesaften og muddle nu kraftigt, så saften fra ingefæren bliver frigjort. Tilsæt nu is, kokoskreme og æblejuice. Shake Kraftigt! og stir over i at highball glas.

    Velbekomme!

     

    Se også: Prøv et cocktailkursus

    Vampyrblod er en rigtig Halloween Mocktail, som smager skønt og kan drikkes af gamle som unge. Opskriften indeholde granatæble, vindruer, blodappelsin og ginger ale sodavand.

    Vampyr blod:
    ½ Granatæble
    4-6 Vindruer
    1,5 cl Blodappelsinjuice (findes bl.a. I netto, aldi m.fl.)
    Top med Ginger Ale sodavand

  • Beer Pong!

    Beer Pong!

    Beer Pong eller Øl pong som mange også kalder det, er blevet en hobby for mange efterhånden. Det har eksisteret i USA i en lang arrkke og mange af os kender det gennem amerikanske tv-show hvor spillet ofte bliver spillet til fester mm. Beer Pong er nu også nået Danmark

    Bliv lidt inspireret af nedenstående, og få en fed og underholdende aften med dine venner 🙂

     

     

    Generelt:

    • 2 til 4 personer
    • Bordtennisbold til hver spiller
    • Et bord, helst 2,4 meter langt
    • 20 Party cups / Beer pong cups
    • 2 rensekopper med rent vand
    • En masse øl

    Krav:

    • En masse øl, en rigtig god Beer pong øl er sloth pilsner/classic som mange sikkert kender fra Fleggard af.
    • 22 kopper – 10 kopper på hver side + 2 vand kopper
    • En langt bord
    • Ping-pong bolde – Antallet af bolde er baseret på antallet af spillere
    • Venner – hvis du ikke har nogen, gå ud og find nogle!

    Opsætning:
    10 kopper stillet op i en trekant i hver sin ende af borde, plus 1 kop i hver ende i siden med vand i. For at afgøre, hvem der spiller først, vil en spiller på hver side skyde “Eye for an Eye”. Hvilket betyder at de begge skal skyde på samme tid, mens du kigger hinanden i øjnene (ingen ser ned på de kopper). Spillet er igang så snart en af modstanderne får bolden i glasset. Får begge parter bolden i, skal de kaste om. Hvis du både går glip af, så er det parterne henvende sig til skyde.

    images

    Regler (2 vs 2):
    Bemærk: Der er mange måder at spille dette spil på. Reglerne varierer utrolig meget efter hvem du spiller med, den måde vi har valgt at spille spillet på….

    1. 2 bolde i samme kop er en “bombe” og det modsatte hold skal drikke 3 kopper og holdet der ramte får boldene tilbage til at skyde igen.
    2. 2 bolde i forskellige kopper, modstanderholdets drikke 2 kopper og holdet der ramte får boldene tilbage til at skyde igen.
    3. Hvis du laver 2 kopper i træk har du “varme” (der ikke sker noget), men gør det 3. Cup i træk, og du har “ild”. Du får til at holde skyde, indtil du går glip af. (Du kan ikke rerack på “brand” skud)
    4. Du kan vælge at organisere eller “rerack” dine kopper 2 gange per spil. Men de ting er, at du kun nå r der er et lige antal kommer(2,4,6). Der er ingen regler for hvordan du vælger at organisere modstanderens kopper, dog kan det ofte være en fordel at opstille dem som en pyramide, hvis nu bolden skulle bounce pa en af kanterne.
    5. Du kan “bounce”, når som helst. Går bolden i er det automatisk 2 kopper. Men det modsatte hold kan smække den væk, hvis de ser dig bounce.
    6. Hvis bolden roterer omkring kanten af ​​koppen har det andet hold har en chance for at få bolden væk. Dette kan ske ved at enten: Piger kan blæse bolden væk, og fyrene kan bruge 2 fingre til at svirpe bolden væk. Hvis øl bliver spildt eller blot en smule bliver blæst væk, mens du fjerner bolden, så det tæller ikke.
    7. Efter den sidste kop er lavet, får det modsatte hold en chance for at få en “tilbagevisning”. Men hvis holdet der skyder ikke “bomber det”, eller hvis bolden bliver “bounced”, når der er 1 kop tilbage,  er det “On ice”, og det modsatte hold kan ikke “tilbagevise”.
    8. Der er valgfri reglen om “albuerne”, hvor albuerne kan ikke gå hen over bordet, når du skyder. Men vi syntes at denne regel var for svært at holde styr på, især når alle var beruset. Så bare ingen læner sig for langt frem, når du skyder.

    Strategi:

    • Vinkle dine skud, det er ofte bedre at undgå at kaster direkte i koppen. Ved kaste fra en vinkel er der større chance for den ikke bouncer af kanten.
    • Juster dine fødder med den retning, du vil kaste.
    • Tag din tid, og fokus før hvert skud.
    • Bøj knæene, før du skyder, ligesom i basketball.
    • Målet for kopper i en linje, eller i en trekant form, når kopperne er uorganiserede.

    Nu har i reglerne, så håber vi i får en fed aften og får en masse indebords .)

     

  • Kom til Zacapa cocktail-workshop med Erik Lorincz

    Kom til Zacapa cocktail-workshop med Erik Lorincz

    Tirsdag den 22. oktober afholdes en storstilet Zacapa cocktail-workshop for bartendere i Danmark, Norge og Sverige. Under selve workshoppen vil en af verdens bedste bartendere Erik Lorincz give inspiration.

    Erik Lorincz gæster workshoppen, der bliver afholdt i Zacapa Room på Højbro Plads efter, at bartenderne har fået en god frokost og en rundvisning i den eksklusive popup-bar. Erik Lorincz vil vise sine egenskaber med tre cocktails med Zacapa, og dernæst er der “landskamp” mellem Danmark, Sverige og Norge i forskellige discipliner – bl.a. blindsmagning og cocktails. Der kåres en vinder, og konkurrencen slutter omkring kl. 18:00, hvorefter Erik Lorincz skal være gæstebartender på Duck and Cover.

    Erik Lorincz kommer oprindeligt fra Slovakiet, men bor i dag i USA, hvor han er chefbartender på The Savoy Hotel, der nu har vundet prisen for verdens bedste hotelbar på Tales of the Cocktail i New Orleans i 2011. Her blev Erik Lorincz også kåret til årets internationale bartender. Tidligere har han arbejdet i London, hvor han huserede på The Connaught Bar, der blev hædret med ‘The UK Best Hotel Bar’ af Class magazine. I London var han også på listen over de 100 bedste ting i London.

    Lorincz har vundet mange bartenderkonkurrencer, og i 2010 deltog han med i World Class Cocktail, som Diageo står bag. Denne konkurrence vandt han og fik titlen ’The World Class Bartender of the Year 2010’.

    Om Zacapa Room
    Zacapa Room er en eksklusiv rombar med lækre gratis smagsprøver og spændende events fra uge 41 til og med uge 43. Det ligger på Højbro Plads 4 i det tidligere Miljøministerium i indre København.

    I de tre uger vil der være åbent for offentligheden onsdag til fredag kl. 15:00 til 20:00, dog med undtagelse af torsdag den 10. oktober. Her vil man kunne smage Zacapa Rom i fem universer – rent, sammen med kaffe, sammen med mad, sammen med en dessert og i cocktails. Disse universer vil også være åbent de tre lørdage fra kl. 12:00 til kl. 20:00.

    Om aftenen vil Zacapa ROOM indeholde en cocktailbar med åbent for offentligheden fra 19:00 til 23:00, dog med undtagelse af torsdag den 10. oktober og lørdag den 12. oktober. Her vil man kunne købe lækre drinks indeholdende den eksklusive Zacapa rom, og serveret af nogle af Danmarks dygtigste bartendere.

    Alt dette sker for at hylde Zacapa – eller Ron Zacapa Centenario, som den retteligt hedder.

    Om Ron Zacapa
    Ron Zacapa Centenario er én af ​​de fineste og mest berømte rom i verden. Med fremstilling i det grønne land Guatemala er Ron Zacapa resultatet af en unik kombination af jord, klima og naturlige materialer bragt sammen med dygtig destillation og den særlige højde-aldringsproces.

    Denne luksusrom omfatter varianterne Ron Zacapa 23 og familiens kronjuvel, Ron Zacapa XO. Ron Zacapa findes i fine spiritusbutikker, velassorterede vinforhandlere samt gode barer og restauranter rundt omkring i verden. Du kan bl.a. finde flere ron zacapa rom her.

  • Erik den røde kåret!

    Erik den røde kåret!

    I mandags afholdte Schweppes deres første Nordic cocktail konkurrence på Restaurant Clou i København. Til konkurrencen var der 8 deltagere som alle havde kreeret en cocktail baseret på det nordiske.

    Alle 8 deltager fik mulighed for at lave deres signatur cocktail for dommerne, hvorefter de fik mulighed for at lave smagsprøver til de optrådte gæster, så de også havde mulighed til at smage de lækre cocktails.
    Efter dommerne havde smagt på de forskellige cocktails og diskuteret, var de enige om hvem vinderen var. Det var den 19-årige Theodor Kier som foran en række professionelle bartendere løb med sejren med sin cocktail: Erik den Røde.
    Som hovedpræmie vil Theodor få en rejse til Bar convent i berlin. Et middag for to til Restaurant Clou til en værdi af 5.600 kr.
    Ligeledes vil Theodor få mulighed for at lave sin cocktail for Skandinaviens største videokanal: DrinksMeisterTv

    Den er enkel, den er nem at lave selv, og så er den baseret på klassiske nordiske ingredienser med en intens, nordisk friskhed i smagen. Juryen var ikke i tvivl, da titlen Årets New Nordic Drink 2013 skulle uddeles.
    “Med de kreative og originale sammensætninger fra de otte finalister var der tæt løb til det sidste, men valget faldt på Wild Card finalist Theodor Kier, som i sine kombinationer af cocktailen Erik Den Røde har skabt en meget enkel og unik drink. Ud over at indeholde klassiske nordiske ingredienser kombineret på en forfriskende måde, så er Erik Den Røde også æstetisk og den er nem at lave selv, hvilket var en af konkurrencebetingelserne”, forklarer jurymedlem Kirsten Holm fra K Bar.

    Opskriften på Erik Den Røde:
    2 cl. Tanqueray No. Ten Gin
    2 cl. Rød Aalborg
    3 cl. Hyldebærsaft
    6 cl. Schweppes Ginger Ale
    Revet ingefær

  • J-dag anno 2013

    J-dag anno 2013

    Om en måned – helt præcis d. 1/11 2013 kl. 20.59 – falder julebryggen igen over by og land – og som sædvanlig kan vi se frem til masser af blåt julepynt, blå nissepiger og julebryg i stride strømme.

     

    Igen i år er j-dag komme starten på juletiden for afsindigt mange mennesker, og på Sneshoppen.dk kan du finde alt det sjove, originale nissetilbehør.

    Vel mødt derude, vi på redaktionen vil være at finde derude, og støder du på en af os, giver vi en omgang!

    Reklamekampagnen har kørt siden 1984, så det må vel efterhånden være en af de længst kørende, og helt sikkert en af de mest kendte!

    (Dette er ikke et sponsoreret indlæg, Red.)

  • Jack D gør os sig klar til jul

    Jack D gør os sig klar til jul

    Jack Daniels lancerer i dag et af det seneste årtis mest nyskabende produkter med ankomsten af Jack Daniels “WinterJack”. Med Winterjack, ønsker personerne bag Jack Daniels at undervise scandinavierne i at drikke bourbon i varme drikke. Dette er danskerne igennem Gløgg allerede bekendt med, dog ikke med Jack Daniels i.

    Jack Daniels Winterjack er en lækker apple whiskey punsch, som vi kender det fra amerikanske film og serier. Punschen er på 15% og består af hele 37% jack D whiskey, 4,3% æble samt forskellige smags nuancer.

    Vejledende pris er 195 kr. pr. flaske, men MixMeister.dk kører pt. et tilbud hvor du kan få den til 185 kr.
    2912

  • Mørk rom i drinks

    Mørk rom i drinks

    “Mørk rom i drinks, måske endda dyr rom som mixer i drinks – det kan man da ikke, det er da BLASFEMI?!”

    Du har sikkert hørt ovenstående i en eller anden variant, og jeg skal være ærlig at indrømme, at jeg også selv har stået og sunget den sang. Det gør jeg ikke mere. Og det gør jeg ikke, fordi det for en årrække siden gik op for mig, hvor himmelråbende forkert, elitært og håbløst det var at påstå, at kun billige spiritustyper hørte til i cocktail og de dyre kun kunne drikkes rent.

    Jeg gætter på, at trenden stammer fra whisky, det er i hvert fald der jeg oftest har hørt det nævnt i forbindelse med. Rigtig mange vil påstå, at en Laphroaig 15 års whisky ikke passer i en whisky/cola, og at den er bedre ren. Og de har sikkert også ret, i hvert fald set fra deres synspunkt, men hvem er det lige der bestemmer, hvad jeg synes smager godt? Er det en eller anden feinschmecker, eller er det mig selv?

    Okay, personligt ville jeg ikke sætte Laphroaig’en sammen med cola, det er den sgu for røget til, men efter at have drukket billig spiritus de fleste af mine unge år (og hadet mig selv for det dagen efter) har jeg fået smag for de finere smagsnoter i mere gennemarbejdede spiritustyper. Jeg er blevet rom-fan – fan af god rom. Ikke de dyre samlerobjekter, men af god, pris-fornuftig rom som El-Dorado og Ron Zacapa. Og jeg bruger dem altså også gerne i mine drinks.

    Jeg har nemlig fundet ud af, at hvis man benytter fx en rom eller whisky eller  med god smag (ikke sprittet) så giver det oftest drinks og cocktails nye dimensioner, og nydelsen er så meget større, når jeg sidder på altanen med min dejlige kæreste eller med gode venner og nyder solnedgangen over vandet.

    Det handler ikke om hvor meget du har betalt for flasken, det handler om at drikke en drink, der virkelig smager dig. En drink, der matcher dine krav, dine behov. Og helt ærligt så synes jeg faktisk en mojito (her er en klasse-opskrift på mojito) bliver meget flottere, hvis den har lidt glød.

    Nå, men altså jeg drikker gerne min rom ren, men jeg drikker den lige så gerne i cocktails, hvis den gør noget godt for min drink. I avancerede drinks med mange, kraftigt aromatiske ingredienser ville jeg lige overveje om jeg skal benytte en smagsstærk rom (her kan du så vælge en lys kvalitetsrom i stedet).

    Har du mod på at betale en smule mere for rom, og til gengæld opleve, hvordan rom virkelig skal smage, så kan jeg anbefale disse tre fantastiske varianter, der alle er inden for økonomisk rækkevidde for de fleste:

    • Ron Zacapa Solera 23
    • El-Dorado 12 års eller El-Dorade 15 års
    • Captain Morgan Private Stock

    Alle tre kan findes flere steder på nettet, men BarGear er det eneste sted jeg har fundet, der har dem alle tre

    Hvad er din holdning til at benytte dyre dråber i drinks? Go eller no-go?

    mojito_tilbud-kit

  • Vælg det rigtige målebæger

    Vælg det rigtige målebæger

    Ligesom det er vigtigt at finde den rigtige cocktail shaker, der passer til dine egne ønsker og behov, så gælder det samme for dit valg af målebæger. (I det hele taget er det en god idé, at bruge lidt tid på at finde dine yndlingsværktøjer, lidt ligesom en kok der bruger lang tid på at vælge sine knive).

    Det klassiske: vippemål

    vippemaalDen klassiske variant af et målebæger ligner i bund og grund en god, gammeldags måleske (bare lidt større) og kaldes ofte “vippemål”. Du har sikkert set dem fra fx Stelton, i en lækker, minimalistisk udgave, men mindre kan heldigvis også gøre det. Du kan finde rigtig mange gode og billige målebægre på nettet (fx dette)

    Fordelen ved vippemålet er, at du kan lægge det over glasset, og så hælde din spiritus op i ro og mag. Det er nemt at dosere, og er du lidt fiks på fingrene, så er det lige så hurtigt som de andre muligheder.

    Det trendy: “Jigger”

    jiggerJigger’en er ikke en ny og moderne opfindelse, men den anses dog alligevel lidt for at være den frække, nye dreng i klassen. Jiggeren har den fordel frem for vippemålet, at den (i hvert fald oftest) består af to størrelser målebægre, typisk 2 cl og 4 cl i Danmark.

    En jigger fåes både med og uden håndtag. Den med håndtag minder meget om vippemålet, mens den uden håndtag minder om to målebægre klistret sammen bund-mod-bund. Desuden er en jigger uden håndtag meget nem at betjene, den placeres bare mellem pege- og langefinger hæld og vip.

    Du kan finde en flot og funktionel jigger her.

    Sådan betjenes en jigger

    Den “blærede”: Free pour

    free-pourFree pour er alle bartenderes våde drøm, og det handler om at du slet ikke benytter måleudstyr når du hælder alkohol op. Yes, det er faktisk superfedt, hvis du har trænet så meget, at du kan hælde præcist op (sørg for at bruge en ordentlig skænkeprop, så er det nemmere).

    Men jeg satte bevidst gåseøjne omkring “blærede” for desværre er det sådan, at rigtig mange bartendere ikke kan hælde rigtigt op, simpelthen fordi de ikke har styr på, hvor meget alkohol der kommer ud af flasken. Det kræver skarp træning af blive rigtig god til free pour, og derfor bør du først gøre det, når du kan hælde gentagne shots op med den rette mængde.

    Tip: en god skænkeprop hælder 1 cl. op i sekundet – men de fåes med forskellige hastigheder, så test dig frem til, hvad der bedst passer dig.

    Hvis du virkelig gerne vil øve dig på free pour, så start med en spiritusflaske med vand, en skænkeprop, et målebæger eller en jigger, samt masser af tålmodighed. Du kan sagtens bliv god, men det kræver træning – det er nemlig ikke fedt, at servere drinks til kunderne der smager ad pommerns til, fordi du ikke kunne ramme rigtigt…

    Opsummering: Hvilket målebæger anbefaler jeg?

    Jeg skal jo komme med en anbefaling, men det er faktisk lidt svært, da jeg bruger – og har altid brugt – en god blanding af det hele. Jeg tror dog trods alt, at jeg hælder til jiggeren, da den har to målebægre i ét værktøj. Med eller uden håndtag er lidt nemmere, for har sgu altid syntes at den med håndtaget ser lidt underlig ud…!

    Jeg vil anbefale dig, at du prøver begge typer målebæger, og finder din favorit. Det er jo trods alt dig, der skal arbejde med barudstyret til dagligt.

  • Bartenderens oversigt over væskemål

    Bartenderens oversigt over væskemål

    Uanset om du er professionel bartender, eller om din mixologi-interesse mere er en hobby, så vil du på et eller andet tidspunkt have behov for at skele til opskrifter, hvor målene ikke er danske.

    Du har sikkert allerede fundet drinksopskrifter fra andre bartendere, hvor målene angives i fluid ounces (oz. eller fl.oz) – de er heldigvis til at overskue – men har du været rigtig uheldig, så er du måske faldet over en drinkopskrift, hvor en given ingrediens stod angivet som 1 split. Og hvad hulen betyder det?!?

    Spring direkte til omregningstabellen »

    Imperial Units vs. det metriske system (Standard Units)

    I ældre tider var verdens lande ikke enige om, hvordan mål skulle angives. Briterne indførte Imperial Units (eller British Imperial) i de lande, de besad (og det var mange i starten og midten af 1800-tallet!), men efterhånden som det metriske system (det vi benytter Danmark med ml, kg, liter og kilometer) vandt indpas, og fordi det bare generelt er nemmere at regne med, så har de fleste af verdens lande efterhånden indført det metriske system.

    Desværre for os danskere er det ikke alle steder og brancher, hvor det metriske system har vundet indpas, og som bartendere må vi blot erkende, at vi er meget hårdt ramt, når det kommer til drinksopskrifter (en anden hårdt ramt branche er sejlere, der stadig taler om knob og sømil).

    Da vi jo ikke har lært Imperial Units at kende fra grundskolen, så er det derfor ofte nødvendigt med en form for omregningstabel, der kan hjælpe os bartendere med trylle engelske/amerikanske drinksopskrifter om til brugbare opskrifter i danske barer.

    Og skemaet, det får du her:

    Skema til omregning af væskemål

    Standardmål i baren
    Mål Metrisk værdi Britisk Standard-værdi
    1 dash 0.9 ml 1/32 oz.
    1 teaspoon 3.7 ml 1/8 oz.
    1 tablespoon 11.1 ml 3/8 oz.
    1 pony 29.5 ml 1 oz.
    1 jigger 44.5 ml 1-1/2 oz.
    1 miniature (nip) 59.2 ml 2 oz.
    1 wine glass 119.0 ml 4 oz.
    1 split 177.0 ml 6 oz.
    1 half pint 257.0 ml 8 oz.
    1 tenth 378.88 ml 12.8 oz.
    1 “pint”(1/2 bottle wine) 375.2 ml 12 oz.
    1 pint (actual) 472.0 ml 16 oz.
  • Baileys drinks-opskrifter

    Baileys drinks-opskrifter

    Så kom Baileys endelig med en flaske, der passer i køleskabslågen, og det vil vi da fejre med en flaske og en artikel om, hvilke drinks du kan lave med Baileys. (mere…)

  • Rygning i det offentlige rum anno 2013

    Rygning i det offentlige rum anno 2013

    For snart seks år siden trådte den danske rygelov i kraft, til delte meninger. Undertegnede var dengang generelt positivt indstillet over for indførelsen af loven – og den holdning har overhovedet ikke ændret sig siden.

    For hvor er det da en fornøjelse at kunne tage i byen, uden at komme hjem og lugte langt væk af askebæger. At kunne gå i seng og vågne op til sengetøj, der faktisk kan bruges en gang til, og uden at det tøj man havde på aftenen før (men som man glemte at smide ud på altanen til udluftning) har forpestet lejligheden, til stor gene for de andre beboere.

    Dengang opstillede jeg nogle mulige fordele og ulemper ved rygelovens indførelse (du kan læse dem i den oprindelige artikel her) men den jeg gerne vil dvæle lidt ved her, at den sidste: “Flere ikke-rygere?”

    Har rygeloven haft en effekt?

    For er der kommet flere ikke-rygere i Danmark, siden rygelovens komme? Ja, sgu! I hvert fald hvis man tager tallene fra Danmarks Statistik for troende:

    Ja, jeg ved godt at tallene i forvejen var på vej nedad, men antallet er faldet med mindst samme tempo siden da, og jeg er naiv nok til at tro på, at rygeloven har haft en effekt på dem. Jeg ved det selvfølgelig ikke med sikkerhed, men ved at gøre rygning mere bøvlet må der være nogen der er faldet fra – jeg kender i hvert fald et par stykker, der benyttede lejligheden til at få has på smøgerne.

    Hvad gør folk så i dag?

    Der findes stadig folk, der har behov for deres nikotin-fix, og fred være med det, for det handler jo ikke om (for mig i hvert fald) at rygerne skulle jagtes – det handlede om at jeg selv ville have lov til at vælge, om jeg ville have røgens skadelige påvirkning på min egen krop.

    I dag oplever jeg, at rygerne har accepteret den nye verden vi lever i, og generelt udviser stor respekt for folks fravalg af røgen. Barerne har i stor stil oprettet rygerum, rygebokse eller udendørs rygearealer, hvor rygerne stadig kan føle sig tilpas, også om vinteren. Og det er sgu en fed tendens, synes jeg.

    Snus er stadig en lidt underlig størrelse, og jeg synes egentlig ikke at jeg oplever, at der har været en stigning i antallet af snus-tagere i nattelivet – men måske er jeg bare ikke opmærksom nok?

    Noget jeg til gengæld har set en hulens masse af, er e-cigaretter! For få år siden var det et kuriosum, når man så en person med en e-cigaret, ja det var måske endda en smule underligt og skørt? I dag har alle dem jo nærmest – nogle blot en plastikcigaret med mentholsmag, andre en mere avanceret elektronisk cigaret, der også skaber damp, når man puster ud efter et sug i den.

    Er e-cigaretter en god idé? Ja, jeg er i hvert fald af den overbevisning, at de er bedre end rigtige cigaretter. Bare husk at købe en e-cigaret af en ordentlig kvalitet, for idéen ryger(!) jo lidt, hvis delene, e-cigaretten er lavet af, er lige så skadelige som røgen 😉

  • Tequila Sunrise – opskrift og historien bag drinken

    Tequila Sunrise – opskrift og historien bag drinken

    I dag må vi desværre erkende, at tequila er en spiritus, der nydes rent af de færreste – og især her i Danmark. Men heldigvis har mange stadig glæde af en tequila sunrise, hvis blot den er lavet til moderne smagsløg. Med denne opskrift går du ikke helt galt i byen.

    Ingredienser

    • 1 mål tequila
    • Appelsinjuice
    • Grenadine

    Tilberedning

    1. Fyld et highball-glas med isterninger.
    2. Tilsæt tequila og fyld op med appelsinjuice.
    3. Hæld forsigtigt en smule grenadine ned langs indersiden af glasset (så det lægger sig i bunden af drinken, uden af blande sig med resten).
    4. Pynt med en appelsinskive, og servér med et sugerør.

    » Vil du hellere prøve den oprindelige opskrift på Tequila Sunrise?

    Historien om den oprindelige Tequila Sunrise

    På grund af de øjensynligt ubegrænsede mængder af dampende, boblende, varmt mineralvand og det mineralrige, svalende mudder, der ansås for at have en helbredende virkning, anså både Yaqui-indianerne og de spanske conquistadores området for helligt. Området var kendt under navnet Agua Caliente (varmt vand), og mentes at være hjemsted for den sagnomspundne Ungdommens Kilde, og gennem tiden blev området bebygget af en befolkning, der var overbeviste om, at området havde fået gudernes velsignelse.

    Agua Caliente – hvor folk mødes sker der noget

    I 1589, knap 70 år efter Spanien havde besat Mexico, var Agua Caliente blevet et strategisk knudepunkt langs den legendariske “El Camino Real”, handelsruten der løb fra Mexico City til Sante Fe og Taos, i området der dengang kaldtes “Nuevo Mexico”. Og da ønsket om at gøre “hedningene” i området kristne – hvilket var grunden til, at Cortes, på vegne af den spanske konge, invaderede Mexico, tog det ikke lang for de dominikanske missionærer at slå sig ned i og omkring Agua Caliente. Snart var Agua Caliente et af den romersk/katolske kirkes vigtigste bastioner i både Mexico og i den nye verden i det hele taget.

    Flere hundrede år senere blev det hellige område omkring Agua Caliente nabo til en voldsomt invaderende og støjende beboer, den sjofle, 2. klasses by Tia Juana. Tia Juana blev hurtigt kendt (måske endda nærmere berygtet) for at være stedet, hvor mændende drak rigelige mængder tequila-shots med lime og salt – flankeret tæt af kvinder af hvad vi kan kalde tvivlsom moral.

    Tia Juana blev hurtigt stedet, hvor amerikanerne kunne give los og slippe hæmningerne, og leve en mere afslappet livsstil. Heldigvis var Agua Caliente placeret knap syv kilometer syd for Tia Juana, og kunne derfor leve et relativt uforstyrret og anonymt liv, væk fra den mere løsslupne atmosfære længere oppe ad vejen – ihvertfald for en tid.

    Baron Long – en mand med visioner

    Det rolige og afslappende liv i landsbyerne i Agua Caliente-området kom nemlig til et brat stop i 1927, da den fremadstormende forretningsmand og byggematador Baron Long besluttede sig for, at de oldgamle mineralvandskilder skulle være hjemsted for et moderne (og senere meget velbesøgt) resort, bestående af et hotel med tilhørende bungalows, restauranter, barer, casino, natklub, poolområde, en luksuriøs væddeløbsbane og den eneste toldfrie butik i hele Nordamerika.

    Med ét gik Agua Caliente fra at være et halv-religiøst bedested til at være en hæmningsløs legeplads for det rige og kendte, designet specielt med henblik på at tiltrække folkene fra Hollywood filindustri. Som halvt Disneyland, halvt Las Vegas blev Baron Longs resort hurtigt den medicin, en stor del af amerikas sofistikerede elite tog mod 20’ernes og (især) 30’ernes økonomiske og sociale depression.

    Forbudstiden, der begyndte med forbudet mod salg af spiritus i 1921, var på sit højeste da dette drømmeparadis åbnede i 1927, men mottoet “Hvor drikkeriet aldrig stopper,” skulle cise sig at holde stik, for i mange år herefter skulle vin og spiritus flyde i stride strømme, lige fra den første dag da Agua Caliente slog dørene op.

    Bottoms Up! – bogen der startede det hele

    Faktisk var druk så vigtig en del af livet i område, at en guidebog så dagens lys, en guidebog der behændigt nok blev navngivet “Bottoms Up! – El Catecismo del da Libacion” – hvilket løst kan oversættes til “Bunden i vejret! – den drikfældiges katekismus”. Guidebogen blev distribueret via alle resortets barer og restauranter, og kapitlerne blev navngivet “Drinkology”, “Famous Drinkers of History”, “Bravo Tequila”, samt nogle mere provokerende titler som fx “The Morning After”, der direkte opfordrede de alkohol-berøvede amerikanere til bare at give fuld gas med drikkeriet og ikke stoppe før de kollapsede.

    Den oprindelige Tequila Sunrise-opskrift

    Ind på scenen kom også “Tequila Sunrise”, som var en cocktail der ofte blev brugt på Agua Caliente som et middel mod tømmermænd (meget lig den status, en Bloody Mary har i dag). Drinken slog dog ikke rigtig igennem i USA før 1960’erne, hvor den blev genoplivet.

    Den oprindelige opskrift var ikke helt identisk med den tequila sunrise-opskrift vi kender i dag, hvor rigelige mængder appelsinjuice udgør en væsentlig del af indholdet. Faktisk var den oprindelige tequila sunrise, der skulle afhjælpe drukofferets tømmermændslidelser, på mange måder simplere og meget mere smagfuld. Den oprindelige opskrift fra Agua Caliente får du her – og påmindelsen i Aqua Calientes guidebog skal tages seriøst: Du må ikke under nogen omstændigheder ændre rækkefølgen!”

    Tequila Sunrise opskrift – den originale

    (Giver én drink)

    • 1 mål tequila
    • Saften fra en halv lime
    • skallen fra en halv lime (skæres i ét langt, smalt stykke)
    • PRÆCIS seks stænk grenadine
    • PRÆCIS to stænk Crème de Cassis
    • Two isterninger
    • Serveres i et highball glas. Toppes op med Agua Caliente “Roca Blanca”-vand. Hvis du ikke kan skaffe det (det kan du højst sandsynligt ikke, med mindre du er i området), kan du benytte almindelig danskvand.
    • Omrøres forsigtigt

    Læg mærke til fraværet af appelsinjuice, en ingrediens feinschmeckere vil påstå ødelægger denne og mange andre drinkopskrifter. Selv farven i originalen ligner mere en rigtig solopgang end moderne varianter af tequila sunrise – en flammende kobberrød takket være kombinationen af grenadie og Crème de Cassis.

    Men måske endnu mere vigtigt, så træder den opfriskende og fantastiske smag af tequila også mere tydeligt frem, hvis du bruger denne opskrift – hvilket er et must for tequila-fans og -afficionados. Tilføjelsen af appelsinjuice til opskriften kan være et resultat af, at nogle folk skyllede deres morgenjuice ned med et tequilashot.

    Agua Caliente i dag

    En bekendt var for nylig på pilgrimsrejse til Agua Caliente, velvidende at hovedparten af det originale resort var væk. Han ankom om aftenen, men dér i mørket, med kraftige spots der oplyste stien til casinoets parkeringsplads, kunne han stadig fornemme størrelsen på komplekset og han fik en idé om, hvordan der måtte have været i 1930’erne, da tequila sunrisen blev solgt for kun 25 cents pr. drink. Dengang blev drinken kaldt ting som “Gudernes drink”, “En fascinerende tequila-fantasi – drinken du aldrig glemmer” og “En mandedrink – en kvindedrink”.

    Skuespillerinden Rita Hayworth og andre smukke og håbefulde fra Hollywood startede deres karrierer som show girls og dansepiger på resortet, hvor datidens kendisser som Bob Hope og Bing Crosby (ham med “I’m dreamin gof a white christmas”) var faste gæster, og hvor de udviklede deres smag for tequila. Disse gæster tog heldigvis opskriften med nordpå, til USA, hvorfra den spredte sig ud til hele verden – og også til Danmark, til glæde for mange.

    Vil du vide mere om Tequila Sunrise og Agua Caliente?

  • Sådan bliver du en bedre bartender

    Sådan bliver du en bedre bartender

    En god bartender består af mange facetter. Her er 40 tips til brug på vejen mod at blive en bedre bartender:

    1. Hvis du ikke har noget pænt at sige, så hold mund.
    2. Brug kvalitets-spiritus, og du vil være en kvalitets-bartender.
    3. Smil!
    4. Vær løsningen på problemet, ikke en del af problemet.
    5. Respektér sælgere, du er selv én.
    6. Vær rar.
    7. Hav altid rent tøj på i baren.
    8. Snyd ikke, stjæl ikke.
    9. Sørg for at dine hænder og negle altid er rene.
    10. Tal pænt til kunderne.
    11. Tag ikke del i rygter.
    12. Hold din station pæn og ren.
    13. Minimér spild.
    14. Vær der til tiden.
    15. Hjælp andre når de har travlt.
    16. Hop ikke over hvor gærdet er lavest.
    17. Giv ikke op, følg din drøm.
    18. Hvis du åbner noget, skal du også lukke det igen.
    19. Hvis du tænder noget, skal du også slukke det igen.
    20. Hvis du låser noget op, skal du også låse det igen.
    21. Hvis du værdsætter noget, så pas på det.
    22. Hvis du ikke kan reparere det, så find nogen der kan.
    23. Hvis du låner noget, skal du returnere det igen.
    24. Hvis du ødelægger noget, så indrøm det.
    25. Hvis du sviner noget til, så vask det af igen.
    26. Hvis du flytter noget, så stil det tilbage igen.
    27. Hvis det tilhører en anden og du vil bruge det, så spørg om lov først.
    28. Hvis du ikke ved hvordan du skal bruge det, så lad det være (eller spørg nogen, der ved det).
    29. Hvis det vil gøre nogen glad, så sig det!
    30. Hav tålmodighed med dine kollegaer.
    31. Ryg aldrig bag baren
    32. Rør aldrig ved kanten på glasset.
    33. Lav en “husets cocktail”.
    34. Du er bartender, ingen mennesker siger “hey mixologist”…
      1. … eller “hey barchef”…
      2. … eller “hey cocktailguru”…
      3. … eller “hey mester-mixer”.
    35. Grimt sprog er aldrig et tegn på en god bartender.
    36. Snyd aldrig med dine drinks.
    37. Brug en ske til is, aldrig dine hænder.
    38. Lyt aldrig til ting, der ikke vedkommer dig.
    39. Dit job er at gøre glad, ikke at gøre fuld.
    40. Værd stolt af at være bartender.

    God arbejdslyst og weekend!

  • Vind altid i sten-saks-papir

    Vind altid i sten-saks-papir

    Som vi også tidligere har været inde på, så er spil, lege og små konkurrencer altid en god måde at tjene lidt ekstra drikkepenge på. Et nemt lille spil er sten-saks-papir, og her kan du lære, hvordan du altid kan vinde (eller tabe, hvis du vil please stamkunden på den måde i stedet)
    (mere…)

  • Tjen flere drikke penge

    Tjen flere drikke penge

    Drikkepenge er noget vi alle er glade for, men som ikke altid er sådan lige at få. I Danmark ser man godt nok den tendens, at folk er begyndt at blive mere gavnmilde og giver drikkepenge, dette skyldes nok at man “bliver” nød til at gøre det i udlandet. Ikke desto mindre, har dette nok hjulpet til at man er blevet mere villig til at give lidt til den flinke bartender, når han/hun har fortjent det.
    En af grundene til at vi som danskere aldrig rigtig har givet drikkepenge er at drikkepenge ofte har været inkluderet i lønnen som i forvejen var høj, og derfor følte man det ikke nødvendigt at give drikkepenge. Lønnen er stadig høj, men folk er begyndt at give lidt ekstra, hvis de er tilfredse med servicen.

    Der findes forskellige metoder, regler eller tips, kald det hvad du vil, til at få flere drikkepenge, herunder er der et par gode råd/grundregler til hvordan du kan opnår dette;

    Smil:
    Det er altid vigtigt at smile. Noget af det første gæsten gør når han eller hun træder ind på et diskotek, bar eller lign. er at orientere sig om hvor baren er. Hvis man får øjenkontakt med gæsten så smil. Et smil viser gæsten at du har set ham/hende.

    Introducer på navn:
    Arbejder du på en bar eller lign. hvor tiden er til det, er det ofte en god idé at introducere dig til gæsten, på den måde, skaber du et mere personligt forhold til denne.

    Vær hjælpsom:
    Altid være opmærksom gæsten. Ofte ved gæsten ikke hvad de skal have, selv ikke når de er ankommet i baren, der er det op dig, bartenderen, at hjælpe dem på vej. Her vil det også være muligt at lære noget personligt om gæsten, som bl.a. kan hjælpe til at finde den rigtige drikkelse til gæsten. Evt. spørg ind til gæstens ønsker:

    • Syrlig eller sød?
    • Lys eller mørk øl?
    • Alm eller Morgan?
    • Enkelt eller dobbelt?

    Mens du spørger ind til hvad gæsten ønsker, kan du vise husets drinkskort frem. En anbefaling af din ynglings drink er ofte den bedste anbefaling en gæst kan få. På den måde, er de sikret at få noget bartenderen kan lide og vil stå inde for.

    Underhold:
    Gæsterne kommer til dit diskotek/bar for at hygge sig og have det sjovt, og det er dit medansvar at sørge for at de går derfra med gode minder. Mange går i byen for at hygge sig, høre noget god musik, få scoret og ofte blot for at drikke sig fulde.

    Som bartender vil du som regel være placeret centralt, da det er dig der skal sørge for en væsentlig del af stedets omsætning, og fordi du er så centralt placeret, vil der også ALTID være nogen der holder øje med dig. Det er derfor altid meget vigtig at smile og være positiv, og glem ikke at placeringen også giver dig en bedre mulighed for at være en del af underholdningen. Så husk at benytte dig af det.
    En måde at underholde dine gæster på er med flair. Det at jonglere med glas og flasker, er fedt at se på, givet at man kan sit kram. Dog skal man ikke være VM mester for at det ser godt ud. Man kan nøjes med at kaste lidt med isterningerne, og det vil stadig se lækkert ud.
    Er man i en bar, kan man til lære sig forskellige trylle tricks, som er med til at involvere gæsterne i den fest/underholdning baren har.

    Vær personlig:
    Mange kan hurtigt få det indtryk af bartenderen at han/hun er snobbet og arrogant, især ved flair skal man passe på. Flair er fedt, men hvis kunden skal vente på sine drinks, men du fremviser dig selv, så lad være.
    Husk altså at være personlig og venlig over for gæsterne, præsenter dig eller giv et “High five” til gæster du tidl. har ekspederet, når de kommer tilbage og skal bestille noget.

    Flirt:
    Det er altid en god idé at flirte lidt med gæsten, selvom det er af samme køn, elsker alle mennesker lidt opmærksomhed. Når det så er sagt, skal man selvfølgelig ikke overdrive, med mindre man direkte er ude efter noget bestemt 😉
    Flirt kan gøres på mange forskellige måder og alle mennesker har deres egen måde at flirte, charmere på.

    Husk gæsterne:
    Husk så mange af dine gæster så muligt. Kan du huske deres sidste drink, hvor meget de skulle have i mm. Giver du dine gæster et vedvarende indtryk om, at du kan huske dem, vil de føle at de har en særlig status i huset.

    Mønter:
    Giver du tilbage i mønter, vil gæsten være mere tilbøjelig for at tilbyde dig nogle drikkepenge, frem for hvis du giver ham vekselpengene i sedler.

    Hvad er dit drikkepenge tips? Smid en kommentar og del den med resten af os 😉