Skynd dig… langsomt!

Date:

Share post:

Flambering miniature

Livet som bartender kan være et liv i sus og dus eller stress og jag. Konkurrence og intriger hersker og glemmer man sig selv, kan det ende med nederlag og fortvivlelse.

Jeg snakker om kærligheden til arbejdet, vi må ikke glemme hvorfor vi startede i det hele taget, og hvad det lige præcis var at vi interesserede os specielt meget for.

Alle har deres specielle sider som bartendere. Nogle er exceptionelt gode til at kreere og improvisere nye drinks i hurtige øjeblikke under meget stress til kræsne gæster, andre er lynende hurtige til at betjene alle gæster men derimod ikke så eksperimenterende. Nogle er bare middel til selve produktionen, men behersker viden om alting. Vi er alle forskellige og vi kan bruge hinandens evner og kvaliteter, for det er noget ingen kan tage fra os. Men pas på dødbiderne.

Der findes mange mennesker som hele tiden vil trække andre ned på deres niveau, og mange af dem gør det, fordi de ikke selv besidder nogle særlige egenskaber.

Jeg har altid været god til at opfinde nye drinks, og det har altid været min ”thing”. Jeg har altid haft éen speciel måde at lave dem på, et begreb som jeg kalder ”Gourmet Cocktails”, som er noget man blander og bakker op om i et køkken.

At lave nye drinks udelukkende med sirupper, likører og sprut fra hylderne har jeg syntes var lidt kedeligt for det handler mere bare om at kunne lægge 2 og 2 sammen. Måske det virker sådan for mig, men ikke for så mange andre, og de har måske forstået noget som jeg ikke har. Man siger man skal være ydmyg – det betyder ikke man skal bukke og neje, men lytte og iagttage med åbent sind.

Arbejder du på en arbejdsplads hvor du føler dig i en forkert position, kunne det tænkes du har glemt hvad det lige præcis er hvad DU er god til. Måske du skulle du læne dig tilbage et øjeblik og lytte mere til dig selv?

Bartenderarbejdet er jo et arbejde som kræver mere talent og lyst end mange andre former for arbejde og så er det næsten synd at spilde sit gode talent, når man nu har et.

Vær ikke bange for udfordringer på dit eget felt, og søg efter udvikling.

En lille huske regel er: Følg hjertet. Alt bliver jo bedre med lidt kærlighed i det.

1 COMMENT

  1. Jeg syntes du har fat i noget, af det mest elementære, af hvad det vil sige at være bartender. Men for mit vedkommende handler det også om, at give gæsterne en oplevelse som de ikke ventede, det kan være ved at udfordre deres smagsløg, eller give en service som de ikke ventede. Men ja kærlighed til faget er der desværre langt imellem og jeg tror det skyldes motivet for at blive bartender for de fleste!.
    Mvh.
    Mikkel Urban

Comments are closed.

spot_img

Related articles

MONIN vinder “Best European Food & Beverage Supplier 2025” – en markant sejr for kaffe- og cocktailscenen

MONIN er blevet kåret som “Best European Food & Beverage Supplier 2025” ved European Coffee Symposium i Berlin. En markant anerkendelse af brandets rolle i kaffe-, cocktail- og hospitalitybranchen – og et stærkt signal til professionelle over hele Europa.

Ny EU-dom: Alkoholfri drikke må ikke kaldes “gin” – heller ikke som ‘non-alcoholic gin’

EU-dommen slår fast: Hvis en drik ikke indeholder alkohol, må den ikke markedsføres eller kaldes “gin” — heller ikke som “non-alcoholic gin” eller lignende. Det betyder, at alkoholfri “gin-alternativer” bliver nødt til at droppe navnet gin og finde et alternativt navn, selv om flasken klart angiver, at drikken er uden alkohol. Beslutningen kommer efter en klage mod en producent, der markedsførte en drik som ”Virgin Gin Alkoholfr

Mount Gay lancerer ny Silver – et frisk pust til hvid rom

Den klassiske romproducent Mount Gay relancerer sin premium-white rum som Mount Gay Silver — en rom der kombinerer traditionelt pot-still destillat med avanceret filtrering og fadlagring for at skabe en mere kompleks hvid rom end typisk. Silver bringer ny energi til bartendere og rumentusiaster med frisk, aromatisk profil og stor fleksibilitet i cocktails.

Marie Brizard Wine & Spirits har købt en majoritetsandel i Interbrands Denmark

Den franske koncern Marie Brizard Wine & Spirits har opkøbt en majoritetsandel af Interbrands Denmark, en af landets mest erfarne distributører. Opkøbet kan få mærkbare konsekvenser for barer, restauranter og detailhandlen, da MBWS’ brands – som Marie Brizard-likører, sirupper og Sobieski Vodka – kan få øget synlighed og aktivitet på det danske marked. Interbrands får samtidig stærkere international opbakning, hvilket kan åbne for nye lanceringer, større markedsføring og et mere fokuseret brandsetup.