Julen står for døren, før end vi aner det, og med den følger de mange traditionsrige julefrokoster. En af danskernes foretrukne traditioner til julefrokosten er silden med en god aquavit. Fra vores svenske naboer kan sildemaden nu komplimenteres af både en Original og en Klar variant af økologisk aquavit fra O.P. Anderson.
Traditionen tro samles vi i december måned med familie, venner og kollegaer om det store julefrokostbord. Og en god aquavit er i den sammenhæng ikke til at komme uden om, hvis juletraditionerne skal holdes i hævd. Ingen sild og rejemad uden en ordentlig snaps.
Se også: Prøv et cocktailkursus
Svenske O.P. Anderson er bedst kendt for den originale kryddersnaps, som i mange år har været populær blandt kvalitetsbevidste aquavitnydere i Danmark. O.P. Anderson Original har siden 1891 været velkendt for sin hemmelige og runde krydderblanding med noter af kommen, anis og fennikel. Efter at have tronet i mere end hundrede år kom den nye variant O.P. Anderson til verden. Den klare lillebror er baseret på samme krydderblanding som sin storebror, men har fået et frisk pift med toner af dild og citronskal.
O.P. Anderson Klar går især godt til havets retter, og er derfor perfekt til karrysild eller en god røget laks. Den originale udgave kan også med fordel nydes til havets retter, herunder især krydret sild. Den går samtidigt, på grund af den lidt tungere og klare smag af spidskommen, godt til grillet kød, den klassiske leverpostej med bacon samt pølser med masser af smag.
Om man er til et strejf af dild og citron eller ej, er op til den enkelte, men der er nu mulighed for at finde en snaps til enhver smag fra O.P. Anderson på dette års julefrokostbord.
Omhu og kvalitet i højsæde
Svenskerne har siden 1891 kælet for deres nationalaquavit O.P. Anderson, der får lov at lagre 8 måneder på egetræsfade for at opnå en god balance og blødhed. Når den er færdiglagret, hældes den på flasker, der med sine grønne og røde farver vil pynte flot på ethvert julebord.